Ar steigu veidotajā Iekšējās drošības birojā strādās 100 darbinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošajā Iekšējās drošības birojā (IDB) strādās aptuveni 100 darbinieki, taču iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) nesniedz skaidru atbildi, vai uz jauno iestādi varētu pāriet strādāt daļa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku.

Laikraksts «Diena» nesen vēstīja, ka uz IDB varētu pāriet bijusī KNAB korupcijas apkarošanas bloka vadītāja Juta Strīķe, viņai iepriekš pakļautais Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs un līdz 30 KNAB operatīvo darbinieku. Kozlovskis laikrakstam «Diena» skaidrojis, ka vadītāja izvēles jautājums aktuāls būs maijā.

Kozlovskis aģentūrai LETA skaidri neatbildēja, vai uz jaunveidojamo iestādi pāries KNAB darbinieki, taču norādīja, ka, gatavojot likumu par IDB, viņa vadītā ministrija skatījusies, lai tas «nebūtu šaurs». Pašreizējā Valsts policijas Iekšējā drošības biroja vadītāju Kristapu Kalniņu ministrs kritizē - lai arī neviens viņam neliedz tiesības pieteikties konkursā, taču ministrs cer, ka izdosies piesaistīt spējīgākus darbiniekus.

Strīķe laikrakstā minēto aģentūrai LETA atturējās komentēt.

«Ja skatāmies plašāk, tad tiesības ieņemt amatus šajā iestādē būs tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, tostarp prokuroriem vai arī bijušiem likumsargiem, ja kādam būs vēlme to darīt,» norādīja ministrs un neizslēdza, ka arī daļa no pašreizējā Valsts policijas Iekšējā drošības biroja darbiniekiem tiks uzaicināti uz jauno iestādi.

Šobrīd biroja izveidošanā notiek «tīri loģistikas pasākumi», piemēram, telpu pielāgošana. Saskaņā ar likumu birojam jāsāk strādāt ar 1.novembri, taču jau šobrīd skaidrs, ka ar šo datumu birojs nevarēs strādāt uz «simt procentiem» un paies vismaz pusgads, lai iestāde darbotos jaunā kvalitātē.

«Mums jāatrod līdzsvars, lai neizjauktu citu struktūrvienību darbu. Mēs ļoti nopietnu uzmanību veltīsim dienesta vadītāja atrašanai, lai tas būtu kompetents un ar politisku neitralitāti. Jebkurā gadījumā iestādes vadītāju meklēsim konkursa ceļā,» uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka Saeima pērn decembrī pieņēma likumu, kas nosaka Iekšējās drošības biroja izveidi iekšlietu un cietumu amatpersonu kontrolei. Birojs būs iekšlietu ministra pārraudzībā un darbību sāks 2015.gada 1.novembrī. Kopumā birojs kontrolētu apmēram 20 000 iekšlietu un cietumu amatpersonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu