Rīgas dome aptur izstādi «Maidana cilvēki»; organizatoriem pārmet likuma neievērošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) šodien apturējis pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi «Maidana cilvēki», jo organizatori neievērojot likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi, TVNET informēja pašvaldībā.

Rīgas Pašvaldības policija šajā sakarā sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par izvietotās ekspozīcijas neapsargāšanu. Lietvedība sākta par publiska pasākuma organizēšanas kārtības pārkāpšanu, kas noteikta Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā.

«Publisku pasākumu laikā pašvaldība nenodrošina apsardzi, likums šo pienākumu uzliek organizatoriem, tādējādi garantējot sabiedrisko kārtību un apmeklētāju drošību. Ja šajā pasākumā būtu bijis kaut viens cilvēks, kurš uzmana kārtību, viņš būtu varējis izsaukt policiju. Šodien par to informēju pasākuma organizatoru pārstāvi Sergeju Aleksejevu, bet viņš apliecināja, ka

pasākuma rīkotāji arī turpmāk negrasās nodrošināt izstādes apsardzi. Tādēļ man nācās pieņemt lēmumu par tās apturēšanu,»

skaidro Radzevičs.

Kā norāda Rīgas dome, izpilddirektora lēmums esot balstīts arī uz izstādes organizatoru publiskajiem izteikumiem, tostarp minot, ka izstādes mērķis esot «iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus», «aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos». Tā kā šādi izteikumi ir klaji provokatīvi un, iespējams, pārkāpj likumu. Radzevičs lūdzis šos izteikumus izvērtēt Drošības policijai.

«Turklāt medijos ir parādījusies informācija, kas raisa šaubas par izstādē izmantoto darbu autentiskumu un autortiesību ievērošanu,» spekulē pašvaldība.

Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes «Maidana cilvēki» rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu no 5. līdz 25. oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu