VL-TB/LNNK Rīgas domes deputāti aicina atbalstīt bērnudārza izbūvi Tallinas ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK) pārstāvji ar masu mediju starpniecību vērsušies pie pārējām domes frakcijām ar lūgumu atbalstīt priekšlikumu neizsolīt pašvaldības zemes īpašumus Tallinas ielā 6, 10 un 12A, bet, kā 2011.gadā bijis iecerēts, izmantot šo zemi bērnudārza izbūvei.

Kā informēja VL-TB/LNNK deputātu frakcijas referente Evija Vaikina, aicinājumu deputāti izteikuši, ņemot vērā to, ka VL-TB/LNNK frakcijai pašlaik diemžēl nav iespējas vieniem pašiem panākt pozitīvu balsojumu rīdziniekiem nozīmīgos jautājumos". "Tādēļ vēršamies pie jums, saviem kolēģiem, deputātiem no "Vienotības", "Gods kalpot Rīgai" un "Saskaņas centra" frakcijām, lai aicinātu atbalstīt mūsu priekšlikumu," teikts paziņojumā.

Paziņojumā skaidrots, ka 2011.gadā tika izsludināts konkurss par bērnudārza projekta izveidi un tika izstrādāts būvniecības tehniskais projekts Tallinas ielā 6, 10 un 12A, kurā bija paredzēta vieta aptuveni 300 latviešu bērniem, kas neguva politisku atbalstu Rīgas domē. Rezultātā šie

īpašumi tika izslēgti no izglītības funkcijām nepieciešamo zemju saraksta un ar Rīgas domes koalīcijas balsu vairākumu nodoti izsolē.

Pirmā izsole, kas bija paredzēta 2014.gada 7.novembrī ar sākumcenu 2 422 650 eiro, tika atzīta par nenotikušu, jo nepieteicās neviens izsoles pretendents. Tādēļ tika izsludināta otrā izsole, kas bija paredzēta šī gada 20.novembrī ar sākumcenu 1 940 000 eiro, un arī tika atzīta par nenotikušu, jo arī uz to netika pieteicies neviens pretendents.

«Mēs uzskatām, ka būtu nelietderīgi turpināt šī objekta izsoli ar turpmāku nesamērīgu cenas samazinājumu.

Ņemot vērā to, ka, lai samazinātu galvaspilsētā esošās bērnudārzu rindas, ir vitāli nepieciešama jauna bērnudārzu būvniecība, turklāt Rīgas domes koalīcija plāno likvidēt bērnudārzu «Ābelīte» Stabu ielā 22, aicinām no jauna iekļaut nekustamos īpašumus Tallinas ielā 6, 10 un 12A izglītības funkcijām nepieciešamo zemju sarakstā,» aicina VL-TB/LNNK domes deputāti.

Deputāti arī aicina uzdot Rīgas domes Īpašuma departamentam veikt arhitektu biroja «Jaunromāns un Ābele» iepriekš izstrādātā bērnudārza būvniecības projekta korekciju, paredzot palielināt bērnudārzā uzņemamo audzēkņu skaitu, kā arī veikt projektā piedāvāto tehnoloģisko iekārtu un būvniecībā izmantojamo materiālu nomaiņu pret modernākiem un ekonomiski izdevīgākiem, tādējādi samazinot projekta izmaksas.

«Ņemot vērā, ka Rīgas pašvaldības finansiālā situācija patlaban neļauj veikt šādu rīdziniekiem nepieciešamu attīstības projekta uzsākšanu, lūdzam izskatīt jautājumu par operatīvu finansējuma piesaistīšanu, veicot aizņēmumu no Valsts kases. Uzskatām, ka tas būtu nozīmīgs solis, lai aizsargātu jaunās ģimenes, sniedzot tām iespēju sūtīt savus bērnus pašvaldības bērnudārzos, ņemot vērā to, ka ir izbeigts valsts finansējums privātajiem bērnudārziem,» aicina VL-TB/LNNK domes pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu