Vējonis: Nopietnajās veselības problēmās iedzīvojos, slims iedams uz darbu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis saasinājās pēc tam, kad pagājušā gada nogalē viņš ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru gāja uz darbu un turpināja veikt savus amata pienākumus, nevis palika mājās un ārstējās. Vējoņa stāvoklis šobrīd ir uzlabojies tiktāl, ka, izmantojot internetu un televīziju, viņš seko līdzi politiskajām aktualitātēm valstī, kā arī regulāri tiekas ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» atzina pats Valsts prezidents.

Ļaudis bieži domā, ka ir gudrāki par ārstiem un, neklausot viņiem, mēģina slimi iet uz darbu, bet ārstiem ir jāklausa, sacīja

Vējonis, aicinot cilvēkus slimiem neiet uz darbu, jo tā riskam tiek pakļauta ne tikai sava, bet arī apkārtējo veselība.

Pagaidām slimnīcā Vējonim visvairāk pietrūkstot svaiga gaisa un fizisku, sociālu aktivitāšu, jo jāievēro pārsvarā sēdošs un gulošs režīms. «Protams, ir fiziskās nodarbības, bet tas nav tik aktīvi kā, piemēram, pusotru stundu noskraidīt basketbola laukumā,» intervijā televīzijai sacīja valsts pirmā persona.

Esot slimnīcā, Vējonis regulāri seko līdzi politiskajām aktualitātēm

Esot slimnīcā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis seko līdzi politiskajām aktualitātēm. Intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Rīta Panorāma» prezidents atklāja, ka, izmantojot internetu un televīziju, seko līdzi politiskajām aktualitātēm valstī, kā arī regulāri tiekas ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

Tikšanās laikā ar Kučinski šonedēļ pārrunāti valdības darbi, pieņemtie lēmumi, kā arī premjera dalība Eiropadomes sanāksmē. Prezidents arī regulāri sazinās arī ar Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci (NA).

Taujāts par pašsajūtu, Vējonis atteica, «kā var justies, kad tu slimo?». «Es domāju, ka

jebkurš, kurš slimo ar kādu kaiti, priecīgs nav. Ārsti jāklausa, un ikdienā tā ir sarežģīti,» smejoties sacīja prezidents.

Viņš arī pauda, ka Latvijā pārāk zemu tiek vērtēti medicīnas darbinieki. «Mums ir cilvēki, ķirurgi ar zelta rokām. Nemaz nav jādodas uz ārzemēm, to visu var izārstēt tepat pie mums,» norādīja Vējonis.

Pēdējo nedēļu laikā piedzīvotais prezidentam ļāvis nostiprināt pārliecību, ka Latvijā ir ļoti labi ārsti, un nebūt nav jābrauc uz ārzemēm, lai veiktu sarežģītas medicīniskās operācijas. Pēc Vējoņa teiktā, mūsu valstij būtu

jādara viss iespējamais, lai šos augstās raudzes medicīnas speciālistus noturētu Latvijā, «lai nebūtu jābrauc uz Vāciju

taisīt sirds operāciju un tur jāsastop latviešu ķirurgs».

Pēc Vējoņa teiktā, ir rūpīgi jāstrādā arī pie tā, lai stiprinātu valsts slimnīcas un spētu tajās nodrošināt visus iedzīvotājiem nepieciešamos pakalpojumus, nodalot valsts veselības aprūpes sistēmu no privātās.

Vējoņa veselības stāvoklis ir uzlabojies tiktāl, ka ārstēšanās Stradiņa slimnīcā vairs nebūs nepieciešama

un no šīs nedēļas nogales viņš atveseļošanos turpinās rehabilitācijas centra «Vaivari» kardioķirurģijas rehabilitācijas programmā, informē Prezidenta kanceleja.

Vējonis 18.janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19.janvārī nolēma turpmāku prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai.

Tikmēr tika pieņemts lēmums ar 20.janvāri Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticēt Saeimas priekšsēdētājai. Tajā pašā dienā Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam Vējonim veikti papildus izmeklējumi.

Mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda pieņēma lēmumu, ka galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana. Šajā pašā dienā Valsts prezidentam sekmīgi tika veikta sirds operācija.

Valsts prezidenta vispārējais veselības stāvoklis pēc 20.janvārī veiktās sirds operācijas novērtēts kā atbilstošs operācijas apjomam, un tas stabilizējās. Prezidentam tika turpināta terapija, un 21.janvārī viņš pamodās no medikamentozā miega stāvokļa.

Pēc veiktās operācijas viņš 2.februārī pirmo reizi uzrunāja Latvijas ļaudis, pasakoties par slimības laikā saņemtajiem veselības vēlējumiem un sniegto atbalstu.

Trīs dienas vēlāk pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzina, ka Valsts prezidenta veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nebija nepieciešama. Tika pieņemts lēmums, ka prezidents turpmāk ārstēsies kardioķirurģijas nodaļā.

Vēlāk prezidents sāka jau veikt aktuālos darba pienākumus, tostarp turpināja ārstu noteikto medikamentu kursu un uzsākto fizioterapiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu