Pētījumam par mediju daudzveidību Latvijā plāno atvēlēt 20 tūkstošus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamgad paredzēts veikt pētījumu par mediju iekšējo un ārējo daudzveidību Latvijā 20 tūkstošu eiro vērtībā, liecina «Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016. – 2020.gadam īstenošanas plāns».

Pētījuma mērķis ir izpētīt kultūras un sociālo grupu reprezentāciju, politisko plurālismu medijos un kopējo informācijas avotu daudzveidību žurnālistikā, lai varētu izvērtēt un īstenot turpmākās mediju politikas aktivitātes.

No atvēlētajiem līdzekļiem Latvijas sabiedrības aptaujas veikšanai nepieciešami 9300 eiro, reprezentatīvu aptaujas anketu izveidei un sagatavošanai - 900 eiro, aptaujas rezultātu analīze un interpretācijai - 4000 eiro, savukārt 1100 eiro iecerēts statistikas datu un informācijas analīzei un 500 eiro - analītiska ziņojuma sagatavošanai.

Paredzēts, ka pētījuma empīrisko bāzi sastādīs primārie un sekundārie mediju informācijas avoti ziņās par sociālpolitiski nozīmīgiem jautājumiem saistībā ar Rīgu un tās apkārtni, kā arī pārējo Latvijas teritoriju.

Identisku pētījumu iecerēts veikt arī 2020.gadā, salīdzinot to ar 2017.gada datiem, ar šim darbam atvēlot 20 000 eiro.

«Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016. – 2020.gadam» un to īstenošanas plāns skatīts Ministru kabineta komitejā, bet lēmums par abiem dokumentiem un finansējuma piešķiršanu tajā paustajām iecerēm vēl nav pieņemts. Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) ministrus aicinājusi organizēt atsevišķu semināru ministriem, kur iepazīties ar pamatnostādnēm.

Mediju politikas pamatnostādnēs pausts, ka to mērķis ir radīt labvēlīgus apstākļus mediju vides attīstībai, nodrošinot mediju daudzveidību, pilnveidojot mediju nozares profesionāļu izglītību, paaugstinot mediju vides kvalitāti un atbildīgumu, sekmējot mediju pratības attīstību un veicinot indivīdam un sabiedrībai drošu mediju vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu