ĀM: sperts vēl viens solis MH17 traģēdijas patiesības noskaidrošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskās Apvienotās izmeklēšanas komandas (JIT) ziņojums par Malaizijas lidmašīnas MH17 notriekšanu virs Ukrainas ir vēl viens solis, lai noskaidrotu patiesību par notikušo, portālam TVNET sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs - vēstnieks Raimonds Jansons.

Latvija ir vienmēr uzsvērusi, ka šis noziegums ir jāizmeklē un vainīgie jāsauc pie atbildības, uzsvēra ĀM pārstāvis. «Ziņojums ir vēl viens solis, lai noskaidrotu patiesību. Ziņojums parāda, cik daudz darba un skrupulozas izpētes ir veikts, lai noskaidrotu visus traģēdijas cēloņus. Tas būs pamats tālākiem soļiem šīs lietas izskatīšanā,» teica ĀM pārstāvis.

TVNET jau ziņoja, ka JIT kriminālizmeklēšanas secinājumos teikts, ka raķete, ar kuru lidmašīnu notrieca, Ukrainas teritorijā ievesta no Krievijas. Iepriekš Nīderlandes Drošības padomes pagājušajā gadā veiktajā izmeklēšanā tika secināts, ka lidmašīnu notrieca Krievijā ražotā «Buk» raķete, tomēr izmeklēšanā netika secināts, no kuras vietas tā izšauta.

Starptautiskās izmeklēšanas komandas secinājumi, kuri publiskoti šodien, ir pamats, lai tālāk tiktu sākts kriminālprocess par aviokatastrofu, kurā bojā gāja 298 cilvēki.

Izmeklētāji noteikuši precīzas koordinātes vietai, no kuras izšauta raķete. Tas noticis līdzās Sņižnes pilsētai teritorijā, kas tobrīd atradās prokremlisko teroristu kontrolē. Cita starpā JIT izpētījusi scenāriju, atbilstoši kuram «Buk» bijusi Kurskā, Krievijā, bāzētās 53. zenītraķešu brigādes bruņojumā. JIT secinājumi balstīti datos, kas iegūti no ASV satelītiem.

Izmeklētāji uzskata, ka «Buk» nelikumīgi ievesta no Krievijas Ukrainā, tad no Doņeckas nogādāta Sņižnē un 2014.gada 17.jūlijā pārvesta uz lauku dienvidos no šīs pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu