Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, VUGD aicina parūpēties par vecāku drošību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ikvienu parūpēties un atgādināt saviem vecākiem un vecvecākiem par drošību, informēja VUGD.

UGD informācija liecina, ka šogad no 55 ugunsgrēkos bojāgājušajiem cilvēkiem 35% jeb 19 bija vecumā virs 60 gadiem, savukārt aptuveni trešā daļa jeb 74 cilvēki no 218 ugunsgrēkos cietušajiem ir vecumā virs 60 gadiem.

VUGD iesaka ar saviem vecākiem un vecvecākiem ne tikai pārrunāt vairākus ugunsdrošības jautājumus, bet arī pašiem izdarīt visu nepieciešamo, lai senioru mājoklī samazinātu ugunsgrēku izcelšanās iespējamību.

Ik gadu, sākoties aukstam laikam, pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanas izraisītām problēmām - neiztīrītiem dūmvadiem, bojātām apkures ierīcēm un nepareizu apkures ierīču lietošanu.

Lai savlaicīgi parūpētos par vecāku un vecvecāku drošību un lai viņu mājoklī neizceltos postoši ugunsgrēki, pirms apkures sezonas nepieciešams iztīrīt skursteni un pārbaudīt sildierīces, kā arī atgādināt par pareizu apkures ierīču lietošanu.

Viena no labākajām dāvanām svētkos ikvienam vecākam vai vecvecākam noteikti būs dūmu detektors.

VUGD informācija arī liecina, ka šogad aptuveni trešā daļa no apmaldīšanās gadījumiem mežos vai purvos bija saistīti ar cilvēkiem, kuri ir vecāki par 60 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu