Iepretim Krievijas vēstniecībai protestēs pret karu Ukrainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 14. oktobrī, iepretim Krievijas vēstniecībai Antonijas ielā 4 tiks rīkota protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā «Stop Putin’s war in Ukraine», portāls TVNET uzzināja organizācijā «Latvijas ukraiņu kongress».

Protesta akcija, kas Rīgā sāksies plkst.17 ir daļa no Eiropas, ASV un Krievijas ukraiņu kopienas organizētās vispasaules protesta akcijas pret Krievijas agresiju Ukrainā.

«Lai gan pasaules mediji tagad gandrīz neataino notikumus Krimā un Ukrainas austrumos, Putina aizsāktais hibrīdkarš nekad nav beidzies un joprojām turpina aiznest cilvēku dzīvības,» norāda organizācija. Akcijas rīkotāji aicina visus, kuriem nav vienaldzīgs Ukrainas liktenis, piedalīties akcijā #StopPutinsWarInUkraine, lai pasaule sadzirdētu: NĒ civiliedzīvotāju slepkavībām Ukrainas austrumos.

Protesta akcijas rīkotāji pieprasa pilnībā atsaukt no Ukrainas Krievijas karaspēku un militāro tehniku - visas krievu karaspēka daļas, tankus, smago artilēriju -, pastiprināt EDSO novērošanas misiju un pagarināt tās darba laiku, līdz 24 stundām diennaktī, 7 dienām nedēļā, sniegt piekļuvi EDSO misijai uz Krievijas un Ukrainas robežas, kuru Ukraina šobrīd nekontrolē. Tāpat akcijas rīkotāji pieprasa atbrīvot visus Ukrainas pilsoņus, kuri nelikumīgi tiek turēti apcietinājumā sakarā ar politiski motivētām un safabricētām apsūdzībām Krievijas teritorijā, kā arī Krimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu