SKDS: Par Zolitūdes traģēdiju interesējas vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem interesējas tikai nedaudz vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju, turklāt vēl mazāka iedzīvotāju daļa seko līdzi Zolitūdes tiesu gaitai, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā aptaujā.

Šogad apritēja jau trīs gadi kopš Zolitūdes traģēdijas, un tiesas procesos pēdējā laikā bijuši daudzi pavērsieni, kā arī sabiedrībā plašāk ticis diskutēts par būvniecības jautājumiem, kas aktualizējās līdz ar traģēdiju. Pētījumu centrs SKDS veica pētījumu, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas iedzīvotāju uzskati Zolitūdes traģēdijas kontekstā par tiesvedības procesiem trīs gadus pēc traģiskā notikuma.

Respondentiem sniedzot atbildi uz jautājumu, cik lielā mērā viņi interesējas, seko līdzi jautājumiem, kas saistīti ar Zolitūdes traģēdiju - ziņām, notikumu pavērsieniem, vairāk nekā puse respondentu sniedza atbildi, ka interesējas (52%), taču vēl 42,3% aptaujāto par to neinteresējas.

Konkrētāk jautājot par to, cik lielā mērā respondenti seko līdzi Zolitūdes traģēdijas tiesu gaitai, vairāk nekā puse respondentu atbildēja, ka par to neinteresējas (53,9%) - no tiem 38,5% drīzāk neinteresējas, bet 15,4% - neinteresējas nemaz. 40,1% aptaujāto respondentu norādīja, ka interesējas par Zolitūdes tiesu gaitu - no tiem 36,5% drīzāk interesējas, bet 3,6% ļoti interesējas.

Aptauja veikta 2016.gada novembrī. Ar kvotu izlases metodi kopumā tika aptaujāti 1005 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu