Jelgavā dīķī ielūzis bērns

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar Jelgavā dīķa ledū ielūzis bērns, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Inta Šaboha. Bērns pirms VUGD ierašanās jau bija izkļuvis no dīķa un aizgājis mājās.

Viņa skaidroja, ka plkst.15.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu - iedzīvotāji informējuši, ka dīķī ir ielūzis bērns. Taču pirms VUGD ierašanās bērns jau bija izkļuvis no dīķa un aizgājis mājās.

VUGD atgādina, ka atrasties uz ledus ir bīstami, tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību.

«Ledus sega uz ūdenstilpnēm neveidojas vienmērīgi, tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpnes vidū var būt plāna. Līdzās tam ledus būs plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres, pie tiltu pārvadiem. Turklāt sasnigušā sniega sega veido mānīgu priekšstatu par to, ka ledus ir izveidojies pietiekami biezs, lai noturētu cilvēka svaru,» skaidroja Šaboha.

VUGD aicina nepaiet garām, ja bērni vai pusaudži slidinās pa nedrošo ledu, brīdinot viņus par bīstamību. Bet, ja tiek pamanīts, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties jāzvana glābšanas dienestam pa tālruni 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu