Ekspertīžu rezultāti par traģēdijā Dobelē bojā gājušo nāves cēloņiem gaidāmi mēneša laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aptuveni mēneša laikā Valsts policija (VP) varētu saņemt ekspertīžu rezultātus Dobelē mirušās ģimenes nāves cēloņu noskaidrošanai, skaidroja VP Zemgales reģiona pārvaldē.

Tāpat pēc vairākām nedēļām policija varētu saņemt ekspertīžu rezultātus izņemtajai brūnas krāsas vielai, kuru atrada koplietošanas telpā ģimenei paredzētajā skapītī.

Jau ziņots, ka 3.janvārī Dobelē, visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas atrasti miruši laulātie, kā arī no bada acīmredzot miris pāra deviņus mēnešus vecais zīdainis. Mirusī sieviete bijusi stāvoklī.

Nelaime 3.janvārī atklājās pēc tam, kad policija Dobelē saņēma iesniegumu no mirušās sievietes mātes, kura nevarēja sazvanīt savu meitu. Sievietes māte prombūtnē bija aptuveni divas nedēļas.

Policija izsauca ugunsdzēsējus-glābējus, kuri iekļuva dzīvoklī pa atvērto logu. Dzīvoklī gultā miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī zem gultas atrasts miris deviņus mēnešus vecs bērns. Policija uzskata, ka bērns nomiris badā.

Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni. Bērnu organismi no bada bijuši novājināti.

Ģimene skaitījusies trūcīga, turklāt pagājušā gada septembrī Dobeles tiesa bija pieņēmusi lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību un ģimenes galvai bija aizliegts tuvoties sievai. Sievietes māte gan policijai stāstījusi, ka vīrs un sieva tomēr salabuši un dzīvojuši kopā. Tiesas lēmums vēl ir bijis spēkā, taču policija nebija informēta par iespējamiem konfliktiem ģimenē.

Vardarbīgas nāves pazīmes netika konstatētas, un patlaban ticamākā versija par nāves apstākļiem esot narkotisko vielu pārdozēšana. Bērnu vecmāmiņa policiju informējusi, ka ģimenes galva iepriekš lietojis narkotikas, taču Dobeles iecirkņa rīcībā šādas informācijas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu