VADC filiāli Rīgas centrā pagaidām nav iespējams atvērt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts asinsdonoru centra (VADC) filiāli Rīgas centrā, Merķeļa ielā 11, pagaidām nav iespējams atvērt, jo nav nodrošinātas vides pieejamības prasības personām ar funkcionāliem traucējumiem, zināja Veselības inspekcijā.

VI uzskata, ka VADC filiāle Merķeļa ielā atbilst ārstniecības iestādes statusam un tai, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām, jāreģistrējas Ārstniecības iestāžu reģistrā un jāievēro ārstniecības iestādēm noteiktās obligātās prasības, tai skaitā jānodrošina vides pieejamība.

Pašlaik VADC nav iesniedzis apliecinājumu par atbilstību ārstniecības iestādes statusam un citus dokumentus iestādes filiāles reģistrēšanai, lai inspekcija varētu to pārbaudīt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders, laikā, kad VADC lēma par šādas filiāles nepieciešamību, centrs ar VM šo jautājumu nesaskaņoja, līdz ar to tas ir iestādes iekšējais lēmums par atvēršanu. Izvēle par filiāles konkrēto adresi ir pagaidām atstādinātās VADC vadītājas Ineses Ozoliņas lēmums, piebilda Šneiders.

Šneiders arī pastāstīja, ka vides pieejamības nodrošināšanai filiālē vēl nepieciešami papildu ieguldījumi. VADC gan sīkākus komentārus nesniedz, kā arī VADC vadība nevēlas atklāt, cik daudz naudas filiāles ierīkošanā ieguldīts un cik vēl nepieciešams, lai nodrošinātu pieejamību.

Jau ziņots, ka decembra vidū VADC paziņoja par jaunas filiāles atvēršanu Rīgā, Merķeļa ielā, tomēr tajā pašā dienā šis paziņojums tika atsaukts. Toreiz Ozoliņa skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts gan tehnisku iemeslu dēļ, gan arī saistībā ar toreiz pastāvošajām bažām par ar C hepatītu inficētajiem donoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu