Bērnu slimnīca piekritusi pārņemt Austrumu slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra bērnu nodaļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir gatava pārņemt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra bērnu nodaļu, pastāstīja Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Šobrīd Austrumu slimnīca un Nacionālais veselības dienests (NVD) veic tālākās darbības, lai varētu notikt nodaļas pārņemšana.

Šteina norādīja, ka tiklīdz būs sakārtots finansējums un organizatoriskās aktivitātes, slimnīcai par to tiks ziņots, kā arī būs zināmi precīzāki pacientu pārņemšanas laiki.

Jau ziņots, ka Austrumu slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra bērnu nodaļu, kas šobrīd atrodas Stopiņu novada Upeslejās, plānots pārvietot uz Bērnu slimnīcu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Tuberkulozes un plaušu slimību centra galvenā ārste Andra Cīrule, šī bērnu nodaļa Austrumu slimnīcai nes zaudējumus, ņemot vērā, ka šobrīd tur ārstējas tikai desmit bērnu, bet personāla skaits ir divas reizes lielāks. Piemēram, 2015.gada pirmajos astoņos mēnešos nodaļa strādājusi ar 200 000 eiro lieliem zaudējumiem.

Cīrule norādīja, ka sarunas par nodaļas pārvietošanu uz Bērnu slimnīcu tiek vestas jau gadu. Oficiāli gan process nav uzsākts, jo Austrumu slimnīca gaida Bērnu slimnīcas atbildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu