Daļa prokuratūras ēkas Rīgā Dzirnavu ielā - avārijas stāvoklī; darbs norit sporta zālē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Būvniecības valsts kontroles birojs aptuveni pirms mēneša aizliedzis izmantot daļu prokuratūras ēkas Rīgā Dzirnavu ielā 113, līdz tās pārbūvei. Tādēļ daļa darbinieku pārceļas uz citām telpām - jau līdz šim prokurori un citi darbinieki bija spiesti strādāt, saspiedušies pa kabinetiem. Savukārt tulkošanas daļa bija izmitināta sporta zālē ēkas piektajā stāvā, tā vēstī lsm.lv.

Ēku virs zemes tur balsti. Starp šiem balstiem uz Dzirnavu ielas zem ēkas izvietota stāvvieta. Ēkā izvietotas septiņas prokuratūras struktūrvienības ar aptuveni 150 darbiniekiem. «Var redzēt arī V veida balstos plaisas pa vidu ir. Tie ir nesošie balsti,» skaidro prokuratūras administratīvā direktora vietnieks Roberts Ozoliņš.

Esot bijis pat tā, ka virsprokurors no rīta ieiet savā darba kabinetā, bet pusdienslaikā - durvis ir nosēdušās, un viņš netiek ārā. Toreiz strādnieki cēla durvis ārā. Pēc tam izzāģēja daļu malas.

Ēkas piektajā stāvā atrodas sporta zāle. Zem basketbola groza gandrīz pusi zāles aizņem aptuveni astoņi galdi. Uz tiem - datori, teksti, galda lampas, printeris. Tur strādā tulki. Darbinieces saka, ka darbam sporta zālē «nav ne vainas», «kad strādā, tad jau īpaši nedomā, darbs ir darbs, par to ēku jau nedomā, protams», vēsta lsm.lv.

Būvniecības valsts kontroles birojā gan mierina – ēka neesot tādā stāvoklī, ka tūlīt bruks. Biroja direktora pienākumu izpildītājs Māris Demme stāsta, ka šobrīd, «lai riskus mazinātu, šis sliktākais spārns netiek ekspluatēts». «Bet tādas prognozes, ka tur varētu kaut kas nelāgs notikt ar ēku, tādas šobrīd mums nav.» atzīst Demme.

Prokuratūra nomā ēku Dzirnavu ielā no «Valsts nekustamajiem īpašumiem». Uzņēmums informējis biroju, ka organizēs plaisu monitoringu, lai apzinātu ēkas stāvokli. Īpašnieks lems par tālākajiem pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu