Ģimenes ārstu streika laikā Čakša ārstēšanu grib uzticēt rezidentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Veselības aprūpi iedzīvotājiem ģimenes ārstu streika laikā varētu nodrošināt ar rezidentu palīdzību, vēsta portāls «Pietiek.com».

Portāla rīcībā nonācis Veselības ministrijas (VM) rīkojums par «Par rezidentu iesaisti krīzes situācijā». Šis rīkojums gan nav oficiāli reģistrēts, tomēr jau esot izsūtīts visām iesaistītajām pusēm, vēsta portāls. Rīkojuma adresāti ir Rīgas Stradiņa universitāte un Latvijas Universitāte. Rīkojumā veselības ministre Anda

Čakša uz ģimenes ārstu streika laiku lūdz veikt rezidentūras studiju programmu realizācijas pārplānošanu, nodrošinot rezidentu 24 stundu dežūras (pa astoņām stundām).

Norādīts, ka rezidentu atlīdzība tiks noteikta atbilstoši «Rezidentūras sadales un rezidentūras finansēšanas noteikumiem». Ja veiktā darba apjoms pārsniegs šajos noteikumos noteiktu dežūru apjomu, paredzēts, ka Nacionālais veselības dienests (NVD) apmaksās arī to. Tas tiks darīts Ministru kabineta noteikumos «Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība» noteiktajā kārtībā.

VM lūdz rezidentu sarakstus un kontaktinformāciju nosūtīt NVD, kas koordinēs rezidentu dežūru vietas.

Tāpat lūgts sniegt informāciju par ārstiem, kuri atbildīgi par rezidentūras organizāciju katrā specialitātē.

Vienlaikus lūgts informēt sarakstos iekļautos rezidentus un ārstus, kuri ir atbildīgi par rezidentūras organizāciju katrā specialitātē, par rezidentu iesaisti krīzes situācijā un darba organizāciju šīs situācijas pārvaldīšanā.

Kā ziņots, VM vakar informēja, ka meklēs iespējas ģimenes ārstu streika laikā nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus. Kā informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, VM lūgs Latvijas Ģimenes ārstu asociācijai sniegt informāciju par tiem ģimenes ārstiem, kuri no 3.jūlija nesniegs valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, lai varētu organizēt iedzīvotājiem nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu.

Tuvākajās dienās

VM solījusi sniegs informāciju par valsts apmaksātas veselības aprūpes saņemšanas iespējām tiem iedzīvotājiem, kuru ģimenes ārsti no 3.jūlija pakalpojumus nesniegs.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica, ka līdz trešdienai asociācija ir aicinājusi pieteikties ārstus, kuri piedalīsies streikā. Pēc tam par to skaitu tikšot informēti iedzīvotāji. Veide gan nesolīja publiskot konkrētās ārstu prakses.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu