Veidos KNAB priekšnieka atlaišanas iemeslu izvērtēšanas komisiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabinets šodien atbalstīja kārtību, kādā izveido komisiju, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atbrīvošanai no amata.

Minēto kārtību bija nepieciešams izstrādāt, jo to paredz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums.

Likums nosaka, ka KNAB priekšnieka atbrīvošanai no amata var notikt, balstoties uz ģenerālprokurora vai Ministru prezidenta sniegto informāciju. Šo informāciju izvērtē īpaša komisija, kuru vada ģenerālprokurors.

Komisijas sastāvā darbojas arī Valsts kancelejas direktors, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Drošības policijas priekšnieks, kā arī ar padomdevēja tiesībām tās darbā piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji. Ja komisija nekonstatē pārkāpumus KNAB priekšnieka atbrīvošanai no amata, viņa atbrīvošanas procedūru pārtrauc.

Šodien valdībā apstiprinātā kārtība paredz vien tās procesuālās darbības, kas saistītas ar komisijas darbu. Papildus noteikumi ir papildināmi ar KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes iesaisti komisijas darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu