Pērn Veselības inspekcija visvairāk kvalitātes sūdzību saņēmusi par primāro aprūpi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pērn Veselības inspekcija (VI) visvairāk iesniegumu ar lūgumu izvērtēt sniegtās veselības aprūpes kvalitāti dažādās veselības aprūpes jomās saņēmusi par primāro aprūpi, liecina VI 2016.gada publiskais pārskats.

Pērn VI saņemti 105 iesniegumi par primārās veselības aprūpi, kas ir par 25 iesniegumiem vairāk nekā gadu iepriekš.

2016.gadā 71 iesniegums saņemts par traumatoloģiju, 70 - par psihiatriju, 61 - par zobārstniecību, 51 - par ķirurģiju, 49 - par terapiju, 47 - par ginekoloģiju un dzemdniecību, 41 - par onkoloģiju, savukārt 37 iesniegumi saņemti par neiroloģiju un neiroķirurģiju.

Kopumā pērn tika izskatīti 990 iesniegumi par veselības aprūpes un darbnespējas ekspertīzes kvalitāti. Izskatot šos iesniegumus, tika veiktas 566 ekspertīzes, 209 pārbaudes, kā arī sagatavotas un nosūtītas 199 atbildes vēstules, savukārt 16 iesniegumi tika atsaukti.

No saņemtajiem iesniegumiem 207 iesniegumi jeb 21% tika atzīti par pamatotiem, jo apstiprinājās iesniegumos minētās pretenzijas vai ekspertīzes laikā tika konstatēti pārkāpumi.

Pārskatā teikts, ka pērn prokuratūrai un Valsts policijai kriminālprocesa ietvaros tika nosūtītas 15 ekspertīzes tālākai izskatīšanai, kas ir par 12 vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā norāda inspekcija, veselības aprūpes kvalitātes un darbnespējas ekspertīzēs, izvērtējot saņemtos iesniegumus, tiek analizēta medicīniskā dokumentācija, tiek saņemti paskaidrojumi no lietu izskatīšanā iesaistītajām ārstniecības personām. Nepieciešamības gadījumos ārsti eksperti bez brīdinājuma veic braucienus uz ārstniecības iestādēm visā Latvijā, lai saņemtu medicīnisko dokumentāciju objektīvai ekspertīžu veikšanai.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu