Ameriks sola precizēt Rīgas domes noteikumus par deputātu pārstāvniecību komitejās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome tuvākajā sēdē apņemas precizēt pašvaldības saistošos noteikumus saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aizrādījumiem, norādīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

VARAM skatījumā, Rīgas domes valdošās koalīcijas pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos par deputātu pārstāvniecību komitejās ir pretrunā ar likumu, tāpēc ministrija ir nosūtījusi Rīgas domei vēstuli, kurā uzdod precizēt saistošos noteikumus un nodrošināt to atbilstību normatīvo aktu prasībām. Minētās izmaiņas mainīja spēku samēru komitejās, nodrošinot tajās stabilu vairākumu valdošajai koalīcijai, kura būtiski zaudēja savas pozīcijas šovasar notikušajās pašvaldību vēlēšanās.

Ameriks skaidroja, ka VARAM vēstulē domei norādījusi uz diviem iebildumiem. Viens no tiem saistāms ar to, kas ievēlē komitejas, savukārt otrs iebildums paredz noteikt konkrētu domes komiteju skaitlisko sastāvu, kas patlaban RD saistošajos noteikumos formulēts - «līdz 20 deputātiem».

«Tas ir viss, ko ministrija varēja konstatēt. VARAM apskatījās nolikumu un pauda savu attieksmi. Ir viena vieta, kur mēs uzrakstījām, ka komitejās var būt līdz 20 locekļiem, bet VARAM saka, ka vajag precīzu skaitu. To mēs arī palabosim. Noņemsim to nost un viss,» sacīja Ameriks.

Uz jautājumu, vai saskaņā ar šo vēstuli nav nepieciešamības mainīt komiteju sastāvu, uz ko iepriekš uzstāja opozīcijas partijas, Ameriks atteicās plašāk komentēt. «Vēstulē melns uz balta rakstīts, kas mums ir jānovērš. Mēs apsolāmies to, ko ministrija prasa, arī tuvākajā domes sēdē novērst,» teica Ameriks.

Savukārt jautāts par to, vai komiteju sastāvs nebūtu jāievēlē vēlreiz, ņemot vērā, ka tās ievēlētas saskaņā ar noteikumiem, kas jāgroza, Ameriks norādīja, ka «tas, ka kāds no opozīcijas deputātiem skaļi kaut kur pauž savu personīgo viedokli, nenozīmē, ka viņa viedoklis saskan ar likumu».

«Jebkurš deputāts var paust to, kas viņam šķiet, bet likums diezgan precīzi visu nosaka. Likumā teikts, ka deputātam obligāti jāstrādā vismaz vienā komitejā. Šajā gadījumā likums viennozīmīgi ir izpildīts. Ja ir runa par konkrētu pašvaldību, šajā gadījumā, Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumu, kas ir pašvaldības galvenais dokuments, tad tur ministrija izpētīja un pauda savu viedokli divos punktos. Citu pretenziju no ministrijas puses nav,» secināja Ameriks.

Rīgas vicemērs sacīja, ka tuvākā domes sēde plānota augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu