VL-TB/LNNK rosina Jūrmalā uzstādīt liela izmēra Latvijas karogu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ierosinājusi Jūrmalā uzstādīt liela izmēra Latvijas karogu, informēja VL-TB/LNNK Jūrmalas nodaļas priekšsēdētājs Jānis Žugovs.

Politiskais spēks Jūrmalas domei adresētā iesniegumā norāda, ka liela izmēra Latvijas karogs, pēc viņu domām, varētu tikt uzstādīts Dubultos, Pils ielā 1.

«Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas simto gadadienu, uzskatām par nepieciešamu rast iespēju un resursus uzstādīt liela izmēra Latvijas Republikas nacionālo karogu Jūrmalas pilsētai nozīmīgā un plaši pieejamā vietā, kas kļūtu par godpilnu apliecinājumu 1918.gada 18.novembra Latvijas Republikas vēsturiskajai pēctecībai un tai neatraujamajai attīstībai nākotnē, vērstai uz Latvijas valsts iedzīvotāju saliedēšanu nacionālas valsts pašapziņā, patriotismā un lojalitātē savai valstij, pilnveidojot un saglabājot Latvijas tautas vienojošos pamatus - latviešu valodu, kultūru un nacionālo identitāti, vēsturisko atmiņu, unikālo kultūrtelpu,» teikts iesniegumā.

Tāpat iesniegumā minēts, ka ar iedzīvotāju aptaujas palīdzību varētu noskaidrot piemērotāko karoga atrašanās vietu, kā arī to, vai karoga pakājē iedzīvotāji atbalstītu skulpturālu veidojumu ar piemiņas uzrakstu un devīzi ar Viļa Plūdoņa svētajiem vārdiem «Tev mūžam dzīvot, Latvija!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu