Par Latvijas vēstnieci Vācijā kļūs Inga Skujiņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī piektdien pasniedza akreditācijas vēstules nākamajai Latvijas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Vācijā - Ingai Skujiņai, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Šobrīd Skujiņa pilda ĀM valsts sekretāra vietnieces Eiropas lietās pienākumus, savukārt pirms tam viņa bija Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāta direktore. Laikā no 2008. līdz 2012.gadam viņa bija Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece stratēģijas jautājumos.

Skujiņa amatā nomainīs Elitu Kuzmu, kura pilda Latvijas vēstnieces Vācijā pienākumus kopš 2013.gada.

Tāpat Vējonis piektdien pasniedza akreditācijas vēstules nākamajam Latvijas vēstniekam Uzbekistānā - Mihailam Popkovam un nākamajai Latvijas vēstniecei Austrijā - Veronikai Ertei.

Kā informē ministrijā, Popkovs diplomāta karjeras laikā bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Azerbaidžānā un Baltkrievijā. Laikā no 2015. līdz 2016.gadam viņš vadīja ĀM Konsulāro departamentu, savukārt pēc tam pildīja Konsulārā un diplomātiskā nodrošinājuma direkcijas vadītāja pienākumus. Popkovs amatā nomainīs Edgaru Bondaru, kurš bijisLatvijas vēstnieks Uzbekistānā kopš 2013.gada decembra.

Tikmēr Erte šobrīd ĀM ieņem vēstnieces - Valsts protokola vadītājas amatu un pilda Latvijas vēstnieces pie Svētā Krēsla, kā arī Neatkarīgā Maltas ordeņa ar rezidenci Rīgā pienākumus. Savukārt no 2008. līdz 2013.gadam viņa bija Latvijas vēstniece Ungārijā un Melnkalnē ar rezidenci Budapeštā.

Darba gaitas ārlietu dienestā Erte uzsāka 1995.gadā. Kopš tā laika viņa ieņēmusi dažādus amatus ĀM, tostarp bijusi Eiropas departamenta direktore, kā arī pildījusi diplomāta pienākumus Latvijas vēstniecībās Vācijā un Austrijā. Viņa amatā nomainīs Edgaru Skuju, kurš pilda Latvijas vēstnieka Austrijā pienākumus kopš 2013.gada.

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts prezidents akreditācijas vēstules pasniedza vairākiem diplomātiem, tostarp nākamajam Latvijas vēstniekam Zviedrijā Marģeram Kramam, vēstniecei Norvēģijā Judītei Dobelei, vēstniecei Japānā Dacei Treijai-Masī, vēstniekam Īrijā Jānim Sīlim un vēstniekam Polijā Edgaram Bondaram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu