Vakar NMPD mediķiem izdevies atdzīvināt trīs cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem izdevies reanimēt trīs cilvēkus - divus Rīga un vienu Latgalē, informēja dienesta pārstāve Inga Vītola.

Rīgā garāmgājēji pamanījuši, ka uz ielas nokritusi 80 gadus veca sieviete. Ierodoties mediķiem, sievietes veselības stāvoklis pasliktinājās, tāpēc palīdzības sniegšanai tika piesaistīta arī ārsta speciālista brigāde. Abām mediķu brigādēm darbojoties kopā, sievietes stāvoklis tika stabilizēts, un viņa tika nogādāta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS).

Tāpat pēc veiksmīgas reanimācijas PSKUS tika nogādāts 60 gadus vecs vīrietis, kuram mediķu palīdzību piesaistīja policijas darbinieki. Policijas darbinieki konstatēja, ka vīrietim mašīnā pasliktinājies veselības stāvoklis. Policisti līdz NMPD ierašanās brīdim veica sirds masāžu, kuru pēc tam pārņēma mediķi, izsaucot arī ārsta speciālista brigādi.

Savukārt Latgalē netālu no mājām slikti palika 56 gadus vecam vīrietim, kurš izsaukt mediķus lūdza kādu paziņu. Apskates laikā pasliktinājās vīrieša veselības stāvoklis un apstājās sirdsdarbība. Palīdzības sniegšanai vīrietim tika piesaistītas divas mediķu brigādes, kurām izdevās atjaunot vīrieša sirdsdarbību. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1191 izsaukumu, no tiem 232 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu