Sprūdam pēc paša lūguma izbeigta maksātnespējas administratora sertifikāta darbība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Bijušajam maksātnespējas administratoram un smagos noziegumos apsūdzētajam Mārim Sprūdam izbeigta maksātnespējas administratora sertifikāta darbība, liecina Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Jāņa Iesalnieka (VL-TB/LNNK) ieraksts sociālajā tīklā «Twitter».

Sertifikāta darbība izbeigta pēc 15.augustā saņemtā paša Sprūda iesnieguma, kurā viņš lūdzis izbeigt sertifikāta darbību, aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktore Inese Šteina.

Viņa arī norādīja, ka sertifikāta darbības izbeigšana būtiski nemaina pašreizējo situāciju Sprūda lietā. Vienīgā izmaiņa esot tā, ka viņš vairs nav saistīts ar MNA.

LETA jau ziņoja, ka Sprūdam apcietinājums tika piemērots 9.jūnijā, taču 10.augustā Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa nolēma Sprūdu paturēt apcietinājumā un tiesas lēmums vairs nav pārsūdzams, taču policija jebkurā brīdī pati var izlemt, vai viņu izlaist no cietuma. Ja policija šādi nerīkosies, tad pēc aptuveni diviem mēnešiem tiesai vēlreiz būs jāizvērtē Sprūda turpmāka apcietinājuma nepieciešamība.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo «Trasta komercbanku».

Otrajā lietā figurē Durevskis. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Iepriekš tapa arī zināms, ka citā prokuratūras izmeklētā kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu «Dzimtā sēta» un «Peltes īpašumi» maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir Sprūds, viņa dzīvesbiedre maksātnespējas procesa administratore Ilze Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu