Traģēdija Saulkrastu novadā: sprādziena brīdī uz kaimiņu mājas kāpnēm atradās cilvēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bojāgājušo skaits varēja būt vēl lielāks, portālam TVNET pastāstīja bojāgājušo kaimiņš Andris.

Sprādziena brīdī kaimiņi atradās mājās. Pie kaimiņu mājas ar automašīnu bija piebraucis radinieks, kurš tieši devies augšup pa ieejas kāpnēm, kad noticis sprādziens.

«Pa gaisu lidoja milzīgi gāzbetona bluķi. Vīrietis tūlīt nogūlās zemē. Kaimiņi arī bija pirmie, kuri izsauca glābējus,» stāsta Andris.

Apkārtnes iedzīvotāji bojāgājušo ģimeni raksturo kā cilvēkus, kas «klusi darījuši savas lietas, varbūt nepievērsa pietiekamu uzmanību drošībai», bet neko sliktu par šiem cilvēkiem teikt nevarot.

Jau ziņots, ka galvenais cēlonis notikušajam sprādzienam Saulkrastu novadā ir klaja bezatbildība, jo pirotehnika un izejvielas tika glabāta, klaji pārkāpjot noteikumus, preses konferencē piektdien teica Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Sprādziena jauda, iespējams, bija tuvu 100 kilogramiem trotila.

Jau ziņots, ka ceturtdien kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens un nelaimē gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš.

Bojāgājušie ir trīs sievietes, viens vīrietis un viens pusaudzis. Visdrīzāk mirušie ir vienas ģimenes locekļi. Pagaidām identificēts tikai pieaugušais vīrietis - pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš. Kopumā ģimenē bijuši trīs licencēti pirotehniķi. Ģimenei piederējuši divi uzņēmumi, kas snieguši pirotehnikas pakalpojumus.

Jau ugunsgrēka laikā bija aizdomas, ka ir darīšana ar sprādzienbīstamiem priekšmetiem, tāpēc tika piesaistīti speciālisti no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu