Aizsardzības nozares budžetā viena no prioritātēm būs ekipējuma un tehnikas iegāde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības nozares nākamā gada budžetā viena no prioritātēm būs ekipējuma un tehnikas iegāde, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Šodien valdība apstiprināja likumprojektu «Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam», kas paredz aizsardzības izdevumu palielinājumu līdz 2% no iekšzemes produkta.

Lai stiprinātu valsts pašaizsardzības spējas, nākamgad plānots sekmēt Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, kaujas un reaģēšanas spēju attīstību, kā arī īstenot pilsonisko un patriotisko audzināšanu Jaunsardzē.

Viens no būtiskiem nozares darbības virzieniem 2018.gadā būs arī Nacionālo bruņoto spēku kaujas gatavības celšana, turpinot īstenot personāla apmācību, ekipējuma un tehnikas iegādi, kā arī militāro bāžu infrastruktūras attīstību.

Tāpat nākamgad Latvija turpinās sniegt uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēkiem, nodrošinot to izvietošanu un kopīgu militāro mācību norisi.

Kopējais 2018. gadā plānotais aizsardzības nozares budžeta apmērs ir 576 miljoni eiro, kas ir par 126, 8 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

2016. gadā aizsardzības nozares budžetu veidoja 1,4% no iekšzemes kopprodukta un šogad - 1,7%. 2018. gadam apstiprināto aizsardzības nozares budžeta palielinājumu līdz 2% iekšzemes kopprodukta Latvija ir apņēmusies saglabāt arī turpmākajos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu