Inspekcija sagaidīs Ventspils slimnīcas iekšējās izmeklēšanas rezultātus un tad lems par turpmāko rīcību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Ventspilī, patlaban cenšas noskaidrot, kāpēc pacientiem radās komplikācijas pēc kataraktas operācijas, un pēc apstākļu izmeklēšanas Veselības inspekcija (VI) izvērtēs saņemto informāciju un lems par turpmāko rīcību.

Kā aģentūru LETA inspekcijā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pēc tās vadības sniegtās informācijas veic visu apstākļu izmeklēšanu ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni.

Pēc VI paustā, lai nodrošinātu kvalitatīvus un pacientiem drošus ārstniecības pakalpojumus, ārstniecības iestāde ievieš un uztur pacientu neidentificējošu iekšējo pacientu drošības ziņošanas-mācīšanās sistēmu, kas nodrošina informācijas vākšanu un analīzi par gadījumiem, kuru dēļ radies vai varēja rasties ar veselības aprūpi saistīts kaitējums pacientam, un risku mazināšanas pasākumus, lai samazinātu attiecīgu gadījumu atkārtošanās iespējas un nodrošinātu atgriezenisku saiti pacienta drošības jautājumos iesaistītajām ārstniecības personām.

VI informēja, ka patlaban slimnīcā apturēta kataraktas operāciju veikšana.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pārstāve Lāsma Sīle, iemesli, kāpēc pacientiem radās komplikācijas pēc kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, varētu kļūt skaidrāki pēc vairākām nedēļām.

Sīle norādīja, ka patlaban PSKUS ārstējas deviņi no desmit pacientiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā un atklājās komplikācijas. Pacientiem patlaban paņemti uzsējumi, lai veiktu padziļinātu analīzi, bet tas prasīšot laiku. «Tas nav pāris dienu, bet pāris nedēļu jautājumus,» sacīja Sīle.

Viņa informēja, ka Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska patlaban atturas no minējumiem, kāpēc pacientiem pēc operācijas radušās komplikācijas, jo vispirms svarīgi redzēt analīžu rezultātus. «Viņa mazāk to saista ar konkrētā ārsta darbu, bet tīri ar apstākļiem, kas bijuši konkrētajā vietā,» piebilda Sīle.

Kā ziņots, patlaban vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ desmit pacientiem radušās medicīniska rakstura komplikācijas pēc acs kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, liecina slimnīcas paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Sestdien, 14.oktobrī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Ventspilī 26 pacientiem tika veiktas kataraktas operācijas. Seši no šiem pacientiem bija lūguši palīdzību 15.oktobrī. Vakar slimnīca sazinājusies ar visiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas, un ir atklātas komplikācijas vēl četriem pacientiem. Šos pacientus paredzēts nodot turpmākai ārstēšanai pie operējošā ārsta.

Slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu