Eksperte: Latvijā nevalstiskajā sektorā strādājošajiem ir liels izdegšanas risks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijā nevalstiskajā sektorā strādājošajiem ir liels izdegšanas risks, intervijā Latvijas Radio sacīja kādreizējā domnīcas «Providus» direktore, pilsoniskās sabiedrības eksperte Dace Akule.

Akule pauda, ka šādas sekas rodas, ja «šī pasaules glābšana» iet roku rokā ar atbalsta nestabilitāti. Esot redzams, ka lielo izaicinājumu dēļ šajā sektorā bieži nomainās vadošie cilvēki.

Lūgta komentēt nākamgad gaidāmās izmaiņas kārtībā, kādā uzņēmumi var ziedot nevalstiskajam sektoram, Akule teica, ka nodokļu atlaides nav galvenais, kas veicina ziedošanas kustību. Vienlaikus ar gaidāmajām izmaiņas valsts nedodot signālu, ka ziedošana nevalstiskajam sektoram ir laba lieta.

Viņa atzina, ka nevalstiskai sektors meklē risinājumus šai situācijai, strādājot gan ar individuālu iedzīvotāju, gan uzņēmumu ziedošanas kultūru. «Mēs esam sabiedrība, kas ziedo,» atzīmēja Akule, piebilstot, ka pērn gan uzņēmumi, gan privātpersonas Latvijā ziedojušas ap 57 miljoniem eiro.

Runājot par valsts finansējumu nevalstiskajam sektoram, Akule atzīmēja, ka būtisks risks ir tas, ka šis finansējums ir mazs un netiek palielināts. «Tas parāda valsts attieksmi un nepietiekamu sapratni, ka mums ir nauda nevalstiskajām organizācijām, bet viņa iet pa dažādiem kanāliem,» sprieda eksperte, kā piemēru minot tā sauktās deputātu kvotas un aicinot lūkot, kā visu šo naudu caurskatāmi novirzīt caur vienu kanālu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu