Straupes slimnīcas slēgšot tās sliktā tehniskā stāvokļa un personāla trūkuma dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iemesls veselības aprūpes pakalpojumu pārcelšanai no Straupes slimnīcas uz Strenču slimnīcu ir Straupes slimnīcas stāvoklis gan infrastruktūras, gan cilvēkresursu ziņā, pauda Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš skaidroja, ka Straupes slimnīcas vadība vairākkārtīgi informējusi par situāciju slimnīcā un nepieciešamību pieņemt lēmumus par turpmāko tās darbu.

Pēc Šneidera teiktā, slimnīca norādījusi, ka slimnīcas ārstniecības personāls nav pietiekams, savukārt telpu tehniskais stāvoklis un aprīkojums neatbilst normatīviem par pamatprasībām ārstniecības iestādē, turklāt atsevišķas ēkas daļas ir pat avārijas stāvoklī, apdraudot gan pacientus, gan personālu. «Nav savienojama veselības aprūpes iestādes atrašanās telpās ar fiziski neatbilstošu un bīstamu vidi,» uzsver VM pārstāvis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka, lai nodrošinātu slimnīcas tālāku normatīvajiem aktiem un līgumam atbilstošu un darbību, nepieciešami ļoti lieli finansiāli ieguldījumi, kādi slimnīcas rīcībā nav.

Šneiders informēja, ka telpu remontam vien, lai novērstu situāciju, kas rada apdraudējumu personālam un pacientiem, tāme ir uz 450 000 eiro.

Kā ziņots, lai gan VM vēlme sakārtot slimnīcu tīklu ir saprotama, Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents (Vienoti novadam) neatbalsta Straupes narkoloģiskās slimnīcas pakalpojumu pārcelšanu uz Strenčiem un norāda, ka tas nav novadnieku interesēs.

Pašvaldības vadītājs aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau kopš pagājušā gada bija zināms par VM plāniem slēgt slimnīcu Straupē un tās pakalpojumus pārcelt uz Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, un dome ir meklējusi veidus, kā to labāk izdarīt.

Vents uzsvēra, ka pati iestāde netiks slēgta, vienīgi tās pakalpojumi tiks pārcelti uz Strenčiem.

Vaicājot, kas notiks ar Lielstraupes pili, kurā darbojas slimnīcā, Vents norādīja, ka vispirms valstij ir jāsakārto ēkas piederība zemesgrāmatā, taču pašvaldība būtu gatava uzņemties rūpes par to, ja tas neradītu pārāk lielu slogu novada budžetam.

Aplēsts, ka Lielstraupes pils uzturēšana izmaksātu aptuveni pusmiljonu eiro, taču Vents pagaidām nesaredz iespējas, kur pašvaldība varētu iegūt šādu summu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu