Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija uzceļ bērnu rotaļu laukumu vietā, kur būtu jābūvē iela

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Rīgā, Apuzes ielas apkaimē, Pārdaugavas izpilddirekcija izveidojusi bērnu rotaļu laukumu vietā, kur līdz ar divu daudzdzīvokļu namu celtniecību būtu jāizbūvē jauna - Skrīnes - iela, apstiprināja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Pašlaik šādas ielas vēl nav, dabā ir tikai caur zaļo zonu iebraukta taka, taču pilsētas plānošanas dokumentos konkrētajā vietā plānota iela, sekojoši nav īsti skaidrs, kas notiks ar rotaļu laukumu, kad sāksies ielas izbūve.

Kā norādīja būvvaldes pārstāvis, būvvaldē no privātīpašnieka ir saņemta iecere par divu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvniecību Apuzes ielā 51A, kas paredz papildus izbūvēt un nodrošināt apkaimi ar jaunajiem inženierkomunikāciju tīkliem un infrastruktūru, tostarp Skrīnes ielas posma izbūvi. «Šobrīd tā ir tikai iecere. Neviens būvprojekts vai būvatļauja vēl nav izsniegta,» sacīja pārstāvis, norādot, ka pagaidām esot grūti prognozēt, kad varētu sākties reāli būvdarbi.

Brīdī, kad sākšoties daudzdzīvokļu namu būvniecība, tikšot izskatīta iespēja pārcelt bērnu rotaļu laukumu uz iedzīvotājiem pieejamāku un draudzīgāku vietu, stāstīja Butāns un piebilda, ka pastāv iespēja, ka bērnu laukums varētu tikt pārcelts citviet arī ātrāk.

Butāns atzina, ka lēmums par konkrētā bērnu laukuma izveidi būvvaldē nav ticis saskaņots. «Pēc Būvvaldē esošās informācijas, bērnu rotaļu laukuma novietošanu īstenojusi Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija, bet, balstoties uz MK noteikumiem, lai samazinātu birokrātisko slogu un atvieglotu labiekārtojuma elementu būvniecību un novietošanu ārpus publiskās ārtelpas, konkrētā bērnu rotaļu laukuma novietošana būvvaldē nebija jāsaskaņo,» skaidroja pašvaldības iestādes pārstāvis.

Minētais bērnu rotaļu laukums izvietots teritorijā, kas pašlaik ir attīstības stadijā, piebilda Butāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu