Ceturtdien dzēsti desmit kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti desmit kūlas ugunsgrēki, līdz ar to šosezon kopumā reģistrēti jau vairāk nekā 150 sausās zāles degšanas gadījumi, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ceturtdien reģistrēto kūlas ugunsgrēku kopējā degšanas platība bija vairāk nekā deviņi hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki tika dzēsti Jēkabpilī, Dzelzceļmalas ielā, kur pērnā zāle dega 1,2 hektāru platībā, un Aknīstes novada Gārsenes pagastā, kur pērnā zāle dega sešu hektāru platībā.

Pirmais kūlas ugunsgrēks šosezon tika reģistrēts pirms 12 dienām jeb 11.martā, kad Liepājā, Dunikas ielā, dega niedres piecu kvadrātmetru platībā. Citus gadus kūlas dedzinātāji gan «modušies» jau agrāk.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana Latvijā ir aizliegta. Tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī radīt būtisku kaitējumu dabai. Ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas, bet gadījumā, ja tomēr ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD pa tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji kopumā cīnījušies ar 26 ugunsgrēkiem - bez sausās zāles deguši arī atkritumi, meža zemsedze, griestu pārsegums, neapsaimniekotas ēkas lifta šahta, neapsaimniekotas fermas jumts, angāra jumts un ārsiena, šķūnis, divstāvu ēka un tās piebūve, vienstāva ēkas ārsiena un ziedojumu kaste, sodrēji ēku dūmvados un bez uzraudzības uz plīts atstāts ēdiens.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 15 glābšanas darbus un saņēmis astoņus maldinošus izsaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu