Kad nenoskaidro faktus: «policists» liedz pie Brīvības pieminekļa nolikt pieneņu pušķīti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Aizvadītajās brīvdienās salīdzinoši lielu vētru sociālajos tīklos radījis kādas sievietes ieraksts - policists esot bērnam liedzis nolikt pieneņu pušķi pie Brīvības pieminekļa. Cilvēki, acīmredzot nenoskaidrojuši faktus, vērsās pie Rīgas pašvaldības policijas ar pretenzijām. Tikai vēlāk izrādījās, ka radies pārpratums un notikušajam nav saistības ar policiju - aizrādījumu izteicis karavīrs, kurš rūpējies, lai netraucē godasardzes maiņas ceremoniju.

Kāda sieviete 30.aprīlī sociālajā tīklā «Twitter» paziņoja, ka viņas meita vēlējusies nolikt salasīto pieneņu pušķīti pie Brīvības pieminekļa, taču policists to nav ļāvis. Šis sievietes paziņojums piesaistījis plašu sabiedrības uzmanību.

«Meita šodien gribēja nolikt salasīto pieneņu pušķīti pie Brīvības pieminekļa. Policists neļāva. Meita sabijās. Ja arī turpmāk mūsu simboli būs tik tāli un neaizsniedzami, tāds būs arī latviešu patriotisms. Tāls. Vai no tālienes,» «Twitter» raksta sieviete.

Tiesa, pēc tam, kad sociālajos tīklos pārmetumi pausti Rīgas pašvaldības policijai, noskaidrots, ka tas gluži nav bijis «policists».

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā skaidroja, ka notikušais ir neveiksmīgs pārpratums un nevienam nebija aizliegts nolikt ziedus pie pieminekļa.

Nacionālo bruņoto spēku karavīrs, kurš gādā par pieminekļa godasardzes drošību, piegājis pie konkrētajām personām un informējis, ka drīzumā notiks godasardzes maiņas ceremonija, kuras laikā nevajadzētu atrasties pieminekļa tiešā tuvumā.

Pēc godasardzes ceremonijas jebkura persona varējusi nolikt ziedus pie pieminekļa.

AM jau personīgi sazinājusies ar bērna māti un atvainojusies par radušos situāciju, jo karavīrs acīmredzot nebija pietiekami skaidri izskaidrojis iemeslu, kāpēc konkrētajā brīdī nedrīkstēja atrasties pieminekļa tiešā tuvumā. Ar konkrēto karavīru un viņa kolēģiem NBS ir veikusi preventīvas pārrunas.

Pēc šā ieraksta interneta vidē sarosījās dažādi «taisnības cīnītāji», kuri pārmeta pašvaldības policijai un pat aicināja uz sava veida akciju - doties nolikt pieneņu pušķus pie Brīvības pieminekļa. Tikai vēlāk tika noskaidrots, ka Rīgas pašvaldības policijai ar notikušo incidentu nav nekādas saistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu