Jūrmalas dome tomēr atļauj «Nemirstīgā pulka» gājienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Pirms kāda laika pasākuma rīkotājs, apvienības pret nacismu vadītājs Jānis Kuzins sociālajos tīklos paziņoja, ka Jūrmalas dome pieņēmusi lēmumu neļaut rīkot «Nemirstīgo pulka» gājienu. Rīgā, savukārt, šis gājiens ir atļauts. Līdzīgs aizliegums pieņemts arī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Pēdējā informācija gan liecina, ka gājiens ir saskaņots un domei pretenziju nav.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju

Arī citus gadus dome šāda pasākuma norisi esot saskaņojusi.

Rīgā, atzīmējot Otrā pasaules kara beigas, notiks «ģimenes atmiņas pasākums». Pulcēšanās paredzēta plkst.15 Uzvaras parka zonā iepretim viesnīcai «Maritim». Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja krustojumā sāksies svinīga sapulce un koncerts. Savukārt plkst. 16 sāksies kolonnas veidošana un gājiena kustība pie Uzvaras pieminekļa pēc saskaņotā maršruta.

Gājiena organizatori norādīja, ka akcijas mērķis ir «ģimenes atmiņas saglabāšana». Gājiena dalībnieki nesīs savu tuvinieku portretus, «kas cīnījās pret nacismu Otrā pasaules kara laikā». Gājiena laikā nav pieļaujama nekādas korporatīvas vai politiskas simbolikas, tostarp jebkādu valstu karogu izmantošana.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju, un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu