«Audi» fotoradara sodu liek maksāt «BMW» īpašniekam (232)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kaut gan bildē labi redzams, ka ātruma pārkāpējs dzīvojamajā zonā Rīgā ir «Audi» markas auto, fotoradara sods 10 latu apmērā piesūtīts pavisam citas markas auto īpašniekam. Pārpratums, domājams, radies, sistēmai auto numurzīmē C burtu sajaucot ar G, taču savādi, ka auto markas nesakritību nav pamanījuši soda izsūtītāji - policija.

Vēl jo absurdāk nepatiesi apsūdzētajam auto īpašniekam šķiet tas, ka policijas kļūda redzama bez jebkādas piepūles, taču sazvanītās amatpersonas atteikušās pašu kļūdu novērst un sodu atcelt, tā vietā liekot šoferim sodu pārsūdzēt oficiālā kārtībā, rakstot iesniegumu. Ne pie kā vainīgam autovadītājam tātad jātērē savs brīvais laiks, lai sodu atceltu, sašutusi kāda TVNET lasītāja.

TVNET uzrunāja Valsts policiju, ar jautājumiem - vai autovadītāja, ņemot vērā sodu par cita šofera pārkāpumu un sava brīvā laika veltīšanu birokrātiskām formalitātēm, nebūtu pelnījusi atvainošanos.

Kā, sagatavotajā elektroniskajā vēstulē atbild preses pārstāve Lita Juberte, šis ir pamatots iemesls sūdzībai. Tomēr autovadītājai, rakstot iesniegumu, 30 dienu laikā nāksies pārsūdzēt policijas lēmumu un, ja kļūda apstiprināsies, tas tiks atcelts.

«Šādas situācijas nenotiek bieži, taču tādas var rasties, ja programma neprecīzi «nolasa» attēlā redzamo numura zīmi (piemēram,C vietā G vai 6, 8 vai 3). Numura zīmes atpazīšana notiek automātiski un šajā procesā nav iespējams iejaukties,» lakoniski norāda policijas pārstāve.

Komentāri (232)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu