Iedzīvotājus mulsina satiksmes organizācija pie Biķernieku trases

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāds portāla TVNET lasītājs pauda satraukumu par satiksmes organizāciju pie Biķernieku sporta kompleksa. Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā noskaidrojām, ka lasītāja minētajā ielas posmā horizontālais brauktuves marķējums tika atjaunots tāds pats, kāds tas bija iepriekš. Iespējams, tiks ieviests vienots satiksmes organizācijas risinājums visās pieslēgumu vietās.

TVNET lasītājs Kalvis rakstīja par ceļu satiksmi un tās organizāciju:

"Nesen posmā no Šmerļa ielas līdz Ulbrokas ielai tika atjaunots Sergeja Eizenšteina ielas brauktuves sadalošo līniju krāsojums. Novēroju interesantu lietu, kas man izraisīja jautājumu - kādēļ tā?

Tātad šajā posmā ir piecas vietas, kur no S.Eizenšteina ielas var iebraukt dzīvojamo māju pagalmos, - tie ir šo māju iebraucamie ceļi.

Kādēļ četrās vietās šie ceļi ir «brīvi» no dubultās nepārtrauktās līnijas, bet vienā šajā vietā ir atstāta dubultā nepārtrauktā līnija?
Foto: TVNET lasītājs

Respektīvi no šā ceļa, kas iziet uz S.Eizenšteina ielu, nevar nedz nogriezties pa kreisi uz S.Eizenšteina ielu, nedz šinī ceļā iebraukt no S.Eizenšteina ielas jeb veikt kreiso pagriezienu.

Visi līdz šim to darīja bez aizdomāšanās, taču, līniju krāsojumu atjaunojot, daudzi aiz ieraduma brauc pāri šai dubultajai nepārtrauktajai līnijai, turklāt no abām pusēm.

Foto: TVNET lasītājs

Pa logu pavērojot apmēram 10 minūtes, piefiksēju četras automašīnas, kas veic šo manevru, kas nu ir neatļauts.

Kādēļ šajā vietā līniju plānojums atšķiras no pārējām četrām iebrauktuvēm?
Foto: TVNET lasītājs

Uzskatu, ka tur arī jābūt brīvai iebraukšanai, izbraukšanai, veicot kreiso pagriezienu. Domāju, ka daudzi ceļu satiksmes dalībnieki man piekritīs, it sevišķi šeit dzīvojošie šoferīši, kas ik dienu izbrauc, iebrauc pa šo ceļu savā dzīvojamo māju masīvā."

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikāciju speciāliste Ilze Dišlere TVNET informēja, ka šajā ielas posmā horizontālais brauktuves marķējums tika atjaunots tāds pats, kāds tas bija iepriekš.

Šāds lēmums iepriekš tika pieņemts, jo netālu atrodas Biķernieku sporta komplekss un pēc pasākumiem veidojās satiksmes sablīvējumi, jo daudzi autovadītāji šajā posmā veica apgriešanās manevru.

Ņemot vērā situāciju, departaments izvērtēs Sergeja Eizenšteina ielas satiksmes plūsmu un organizāciju, un,

iespējams, tiks ieviests vienots satiksmes organizācijas risinājums visās pieslēgumu vietās.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu