Ziepniekkalna cūkas kļūst arvien bezkaunīgākas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Ziepniekkalna mežs Valdeķu ielas galā strauji pārvēršas par izgāztuvi. Cilvēki tur ved gan sadzīves atkritumus, gan būvgružus un vecas mēbeles, kaut arī katras mājas pagalmā ir atkritumu konteineri. Pašvaldība sola iespējami īsā laikā teritoriju sakopt, vienlaikus aicinot cilvēkus nekavējoties ziņot policijai par mēslotājiem.

Mežmala pārvēršas par izgāztuvi

TVNET lasītājs Krišjānis rakstīja, ka Ziepniekkalna mežs Valdeķu ielas galā tiek pārvērsts par izgāztuvi. Viņu šokējis mežā ieraudzītais skats, kas pavēries pastaigas laikā.

Viņš TVNET pastāstīja, ka pavasarī pie ieejas mežā tika izcirsti krūmi un nelieli kociņi (diametrā līdz 3 cm), kas tika samesti kaudzēs un atstāti. Laika gaitā krūmu kaudzes tiek arvien vairāk apbērtas ar atkritumiem.

Rīdziniekam nav pieņemami, ka cilvēki met savus atkritumus mežā, kaut arī atkritumu urnas un konteineri Rīgā ir teju uz katra soļa.

Foto: TVNET lasītājs

Gan sadzīves atkritumi, gan būvgruži

Šajā vietā cilvēki izmet gan sadzīves atkritumus melnajos maisos, gan būvgružus un vecas mēbeles.

Ziepniekkalna iedzīvotāji, kuri regulāri dodas pastaigāties uz vietējo mežu, stāsta, ka mežs ir piemēslots ar dažādiem atkritumiem. Turklāt tāda situācija ir jau ilgu laiku.

Mežā izveidotas daudzas atkritumu kaudzes.
Foto: TVNET lasītājs

Organizēs teritorijas sakopšanu

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa TVNET pavēstīja, ka pašvaldība noskaidros situāciju un iespējami drīz organizēs teritorijas sakopšanu. Ziepniekkalna mežs atrodas vairāku apsaimniekotāju rokās. SIA «Rīgas meži» jau ir apskatījusi savu teritoriju un konstatējusi, ka tur viss ir kārtībā. Šis uzņēmums, uzzinot par atkritumiem, parasti nekavējoties sāk sakopšanu.

Pašvaldības pārstāve uzsvēra, ka neapzinīgu cilvēku un organizāciju izmesto atkritumu savākšanai tiek tērēti lieli finansiālie līdzekļi, kurus daudz lietderīgāk būtu ieguldīt bērnu rotaļu laukumu izveidē, iekšpagalmu ceļu remontā un zaļo zonu labiekārtošanā.

Iedzīvotāji tiek aicināti nebūt vienaldzīgiem un ziņot pašvaldības policijai, ja redz, ka kaut kur apkārtējā vidē tiek izmesti atkritumi.
Foto: TVNET lasītājs

Pēc iespējas ātrāk zvanīt policijai

Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa skaidroja - lai gūtu pierādījumus administratīvā pārkāpuma lietā, notikuma aculiecinieki aicināti pēc iespējas ātrāk zvanīt policijai pa tālruni 110, lai policijas darbinieki, izbraucot uz notikuma vietu, varētu konstatēt pārkāpuma faktu klātienē un iespējami īsākā laikā savāktu nepieciešamos lietvedības materiālus pārkāpēja saukšanai pie atbildības.

Ja notikušais ir fiksēts video vai foto, tad administratīvo lietvedību var ierosināt arī uz šo materiālu pamata.

Notikuma aculiecinieks bez speciālas pieteikuma formas policijai var ziņot par apkārtnes piegružotājiem un rīkoties, iesniedzot vien foto vai video materiālus, iesūtot tos uz e-pasta adresirpp@riga.lvvai tai pašvaldības policijas teritoriālajai pārvaldei, kurā pārkāpums fiksēts.

Informācijas sniedzējam vēlams atstāt arī savas koordinātes, lai policijas inspektors varētu sazināties ar notikuma aculiecinieku gadījumā, ja nepieciešams precizēt informāciju un lietas apstākļus.

Kāds sods draud mēslotājiem?

Soda saņemšana ir atkarīga no tā, vai pārkāpējs ir pieķerts notikuma vietā, vai arī tas nav zināms un vēl ir jāatrod, jāpierāda nodarītais, jānostiprina pierādījumi.

Ja pārkāpējs notverts notikuma vietā, tas būtiski atvieglo policijas darbu, administratīvā pārkāpuma protokols tiek sastādīts uzreiz un tālāk tiek nosūtīts izskatīšanai administratīvajai komisijai. Pēc policijas sniegtās informācijas

vienā gadījumā tieši par Ziepniekkalna meža piesārņošanu pārkāpējam jau ir ticis sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Sods par šāda veida pārkāpumiem tiek piespriests pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75. panta (Atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšana).

Paredzētā atbildība - naudas sods fiziskajām personām no 70 līdz 1000 eiro,

konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām — no 280 līdz 2100 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Ja pamani mēslotājus, filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu