Māmiņas, uzmanieties atstāt bērnus šajā parkā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Man kā mammai liekas nepieņemami un nedroši, ka bērniem jāspēlējas blakus tik dziļai un nenosegtai bedrei,» pauž TVNET lasītāja Ieva, iesūtot fotogrāfijas, kurās blakus šūpolēm redzama pusaizklāta lietus ūdens savācējaka. Bet Rīgas domē skaidroja, ka savācējaku pārsedzošās čuguna restes ļoti bieži tiek nozagtas, tāpēc tās plānots aizstāt ar cita materiāla restēm.

TVNET lasītāja Ieva rakstīja, ka šonedēļ Rīgas centra parkā, kas atrodas pie Aristīda Briāna ielas un Šarlotes ielas, pamanījusi dziļu bedri.

Bedre atradās tieši blakus rotaļu laukumam.

«Man kā mammai liekas nepieņemami un nedroši, ka bērniem jāspēlējas blakus tik dziļai un nenosegtai bedrei,» pauž Ieva, norādot, ka bedre ir apaugusi ar nezālēm, tāpēc bērni to var nepamanīt un viegli iekrist. Īpaši bīstama šī bedre ir parka mazajiem apmeklētājiem, kuri vēl neapzinās, cik šāda bedre var būt bīstama.

Turklāt šādas bedres redzamas ne tikai šajā parkā, bet arī uz ietvēm Rīgas centrā.
Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa skaidroja, ka minētā bedre, kuru ievērojusi TVNET aculieciniece, ir lietus ūdens savācējaka, kas atrodas A.Briāna un Palīdzības ielas skvērā. To apsaimnieko SIA «Rīgas meži».

Savācējaku pārsedzošās čuguna restes ļoti bieži tiek nozagtas, tā tas bijis arī šajā gadījumā.

Patlaban ir rasts pagaidu risinājums, atjaunojot pārsegumu no koka. Ņemot vērā čuguna restu biežās zādzības, uzņēmums plāno tās turpmāk aizstāt ar cita materiāla, iespējams, plastmasas restēm.

Foto: TVNET lasītājs

Bet

SIA «Rīgas meži» valdes loceklis Edgars Vaikulis kā parka apsaimniekotāja pārstāvis piebilda, ka šai lietus ūdens savācējakai uzlikts pagaidu risinājums. Tas ir tāds pats, kāds bija līdz šim – koka dēlis.

Savukārt par ūdens saimniecību parkos atbildīgajam Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam nāksies lemt par cita materiāla režģu uzlikšanu nozagto čuguna oriģinālo restu vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu