Liepājas rajonā postījumus nodara spēcīga viesuļvētra . (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas rajonā pirmdienas vakarā plosījusies spēcīga viesuļvētra ar krusu un lietu, kas nodarījusi lielus postījumus, cilvēki nav cietuši. Durbes novada pašvaldības vadītājs Uldis Strazds pauda, ka, pēc aculiecinieku teiktā, viesuļvētra bijusi neparasti spēcīga un atgādinājusi skatus no ASV kinofilmām par tornado. Turklāt to pavadījis arī spēcīgs lietus un krusa - krituši ledus gabali aptuveni divu centimetru diametrā.

Pirms tam šāda viesuļvētra Durbes novadā novērota pirms 13 gadiem. "Viesuļvētras epicentrs acīmredzot bija Strungu mājas teritorijā, kur nodarīti lieli postījumi. Mājai, kurā viena dzīvo 85 gadus veca sieviete, uzkritis virsū bērzs, jumtam norauts šīfera segums, nopostīts pie mājas esošais dārzs, kokiem aplauzti zari, kā arī pārrauti elektrovadi," pastāstīja pašvaldības vadītājs. Šobrīd pašvaldības darbinieki attīra māju un pagalmu no sagāztiem kokiem, "Latvenergo" darbinieki atjaunojot elektropiegādi, bet vēlāk novada dome lemšot par finansiālu palīdzību ēkas jumta salabošanai. "Varbūt varētu atsaukties kādi cilvēki, kuri palīdzētu ar materiāliem, piemēram, šīferi," aicināja Strazds. Viesuļvētra skārusi arī blakus esošo Vecpils pagastu, kur nodarīti postījumi vietējas nozīmes un valsts ceļiem, kā arī nedaudz cietuši zemnieku labības lauki. Vecpils pagastā informēja, ka viesuļvētra vietējai pašvaldībai radījusi aptuveni 2500 latu zaudējumus, jo uz viena no vietējiem ceļiem arī izskalota caurteka un bojāts segums. Liepājas rajona padomes izpilddirektors Indulis Ozoliņš atzina, ka no citām rajona pašvaldībām informācija par vētras postījumiem nav saņemta.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu