Valmieras un apkārtējo novadu pirmklasniekiem dāvinās krāsojamās grāmatas par drošību (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrība ar Valmieras novada fonda un Ziedotāju kluba atbalstu projekta "Droši uz skolu" ietvaros, jauno mācību gadu uzsākot, dāvinās Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu pirmklasniekiem krāsojamās grāmatas par drošību.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Zēģele, pavasarī projekta "Droši uz skolu" laikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes policisti kopā ar trusi Drošiņu tikās ar Rubenes, Jaunburtnieku, Burtnieku, Rencēnu, Ēveles, Rūjienas, Trikātas, Naukšēnu, Jeru, Ramatas un Mazsalacas bērniem, lai pārrunātu dažādus drošības jautājumus, kā arī aicināja bērnus un pieaugušos piedalīties melnbaltu zīmējumu un darba lapu konkursā, lai pēc tam labākos varētu publicēt krāsojamā grāmatā par drošību.

Savus darbus Starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrībai iesūtīja Valmieras 5.vidusskolas, Valmieras Pārgaujas sākumskolas, Ēveles pamatskolas un Ērģemes pamatskolas skolēni.

"Krāsojamā grāmatiņā izmantoti bērnu melnbaltie zīmējumi, taču īpašs gandarījums par Rūjienas vidusskolas skolotāju Mariku Glušonoku, kura iesūtīja darba lapas gandrīz par visām drošības tēmām, no kurām dažas mēs arī publicējām krāsojamā grāmatiņā," stāsta Starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrības prezidente Ilze Ungure.

Krāsojamā grāmatiņā pirmklasniekiem ietvertas tādas tēmas kā gājēju un velosipēdistu ceļu satiksmes drošība, rīcība, satiekoties ar svešu cilvēku vai dzīvnieku, personīgo mantu drošība, kā arī uzvedība skolā. I.Ungure piebilst, ka "Uz grāmatas aizmugurējā vāka atrodama noderīga informācija arī vecākiem, lai kopā ar savu pirmklasnieku skolas gaitas būtu vēl drošākas".

Svinīgi krāsojamās grāmatiņas pirmklasniekiem atvēršanas svētki notiks ceturtdien, 1.septembrī plkst.9.00 Rūjienas vidusskolā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu