Valsts svētku uguņošanā Jelgavā izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienas svinību uguņošanā Jelgavā izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu, uzzinājām pašvaldībā.

Šogad svētku uguņošana notiks no trijām vietām vienlaicīgi, un tajā tiks akcentētas Latvijas karoga krāsas - sarkanā un baltā. Uguņošanā pirmo reizi tiks izmantota jauna bezvadu vadības sistēma, un visas trīs vietas tiks iezīmētas ar ugunszīmēm, kas veidotas no svecēm.

Uguņošanā pirotehniķi izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu, raidot debesīs ap 8300 šāvienu. Kopējais izšauto izstrādājumu pulvera svars pārsniegs 300 kilogramus, un uguņošana ilgs aptuveni 13 minūtes.

Kā ziņots, jau tradicionāli Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos 18.novembrī Jelgavā tiek organizēta uguņošana, kurai arī šogad līdzekļus ziedot aicināti pilsētas uzņēmēji, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

18.novembra svētku uguņošana notiek, sadarbojoties Jelgavas domei, pašvaldības iestādei «Kultūra» un uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu