Jūrmala sadarbībā ar LU par septiņiem miljoniem eiro veidos interaktīvu tūrisma centru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) par septiņiem miljoniem eiro Ķemeros veidos jaunu interaktīvu dabas tūrisma centru, zināja pašvaldībā.

Pašvaldība ar LU parakstījusi nodomu protokolu par centra izveidi. Tas paredz LU ekspertu iesaisti centra koncepcijas un satura veidošanā.

Projekts ir daļa no Ķemeru attīstības plāniem, kas paredz kurortoloģijas atdzimšanu un dabas tūrisma attīstību, sakārtojot esošo Ķemeru vēsturisko infrastruktūru un saglabājot unikālās Ķemeru dabas vērtības.

Pašvaldība sadarbībā ar LU speciālistiem un dabas zinātņu ekspertiem veidos centra saturu, kas būs interaktīvs, izklaidējošs, izglītojošs un sabiedrību iesaistošs. Ekspertu uzdevums būs izstrādāt koncepciju, kura ietver gan ekspozīciju veidošanu, gan mācību satura izstrādi skolēniem un studentiem, kas ļautu pielietot teorētiskās zināšanas praksē, izmantojot Ķemeru Nacionālā parka unikālās vērtības. Papildus tam tā būs iespēja sabiedrībai interaktīvā veidā izzināt un iepazīt dabu.

Sadarbība dabas tūrisma centra satura izveidē plānota līdz 2020.gadam. Paralēli centra satura izstrādei notiks starptautisks metu konkurss objekta arhitektūrai un labiekārtošanai. Kopējās izmaksas, kas ietver būvniecību, inženiertehnisko tīklu pilnveidi un teritorijas labiekārtojumu, kā arī būvprojekta izstrādi, plānotas septiņu miljonu eiro apmērā. Tūrisma objektu un ekspozīciju Ķemeros plānots izveidot, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu un pašvaldības budžeta līdzekļus.

Attīstot jaunus tūrisma un izglītības pakalpojumus Ķemeros, būs iespēja dažādot Jūrmalas atpūtas un izklaides iespējas, pagarinot tūristu uzturēšanās laiku kūrortpilsētā un paplašinot tūrisma iespējas arī ārpus pilsētas centra. Jaunā centra izveide palīdzēs sakārtot Ķemeru teritoriju un veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību, sekmēs nodarbinātību un tūrisma pieaugumu Jūrmalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu