Mežā nosalušajam Ivanam ziedotā nauda iztērēta personiskām vajadzībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Portālā liepajniekiem.lv vērsies lasītājs, kurš stāstīja, ka nelāga situācija izveidojusies, vācot ziedojumus mazā Ivana izvadīšanai. Cilvēks, kurš uzņēmies ziedojumu vākšanu, saziedotos līdzekļus tērējis personiskām vajadzībām.

Liepājas aktīvo brīvprātīgo meklētāju grupas «LBG.lv» pārstāvis Voldemārs Linde portālam apstiprināja, ka pārpratums bijis gan.
«Ņemot vērā, ka mazā Ivana ģimene nav no nodrošinātākajām, mums, meklētājiem, radās ideja vākt līdzekļus, lai zēns tiktu pienācīgi izvadīts un apbērēts,» stāsta Linde: «Tā teikt, līdzjutēji nolēma dot savu artavu ne vien zēna meklēšanā, bet arī izvadīšanā – ziediem, vainagiem u.c.»
Ziedojumu vākšanu uzņēmies viens no brīvprātīgajiem, piedāvājot iespēju ziedojumus ieskaitīt viņa kontā.

Iedzīvotāji ziedojuši atsaucīgi

Cilvēki bijuši atsaucīgi, visdažādākā apmēra ziedojumi – no 1 līdz 200 eiro – saņemti no aptuveni 70 ziedotājiem. Kopā bijis saziedots ap 2000 eiro.

«Kad meklētāji saņēma informāciju, ka ģimene pēc pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanas atteikusies no brīvprātīgo ziedotāju naudas, apturējām ziedojumu vākšanu,» stāsta V.Linde: «Līdzekļus vajadzēja atgriezt ziedotājiem. To, cik līdzekļu tobrīd bija kontā, zināja tikai Viktors, mēs viņam uzticējāmies. Taču tad nācās dzirdēt, ka kāds ziedojumu saņēmis atpakaļ, bet kāds – ne.»

«Mums Viktors skaidroja, ka sajaucis kontus,» saka Linde: «Un solījās divu dienu laikā naudu atgriezt visiem ziedotājiem.» Divu dienu laikā gan tas neesot noticis, taču nedēļas laikā nesmukums esot bijis novērsts.

Taču viņš apgalvo, ka nejauši iztērēto naudu nekavējoties atlicis atpakaļ ziedojumu kontā: «Nauda ir atgriezta pilnīgi visiem. Man ir čeki un izdrukas. Kontā arī var redzēt visus darījumus. Tos uzrādīju arī policijai, kur rakstīju paskaidrojumu.»

Kaut problēma atrisināta, Linde neslēpj skumjas: «Mēs, tik daudzi, darot labu darbu, šim cilvēkam uzticējāmies, bet viņš nu staigā apkārt un klāsta, ka viņu apvaino.»

Ziņots, ka ekspertu atzinumā norādīts, ka Berladina nāve iestājās no vispārējā organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā, bet nāves iestāšanās laiku ekspertīze precīzi noteikt nevar.

Pēc visu kriminālprocesā esošo materiālu saņemšanas un apkopošanas visticamāk tiks nozīmēta kompleksā ekspertīze, kas, vadoties pēc visiem apstākļiem, liecībām, iegūtās informācijas un citiem aspektiem, cerams, sniegs pilnīgāku ainu.

Savukārt kriminālprocesā, kas uzsākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem – 141. panta 2. daļas un 174. panta 2. daļas, izmeklēšana vēl turpinās un sīkākus komentārus par tā gaitu policija šobrīd nesniedz.

Valsts policijā 2. jūlijā tika saņemts iesniegums par to, ka 1. jūlijā ap plkst. 8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Sākotnēji zēns plaši tika meklēts savas dzīvesvietas apkārtnē, taču meklējumi bija nesekmīgi.

Policijai nedēļas sākumā bija izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu bija aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc meklēšanas darbi tika koncentrēti šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu