Šomēnes Kurzemē izglābti jau 12 mežā apmaldījušies cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šomēnes glābēji Kurzemē jau 12 cilvēkiem palīdzējuši izkļūt no meža, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Anete Strazdiņa.

Septembrī VUGD Kurzemes reģiona brigādes glābēji jau astoņas reizes steigušies uz izsaukumiem, kur palīdzība bijusi nepieciešama kopumā 12 cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā un saviem spēkiem nav spējuši tikt laukā. Arī šodien saņemts izsaukums uz Talsu novadu, kur izglābta mežā apmaldījusies apmēram 66 gadus veca sieviete.

«Salīdzinot ar visa gada rādītājiem, vasaras un rudens mēnešos mežā apmaldījušos cilvēku skaits ir vislielākais, kas ir skaidrojams ar to, ka cilvēki dodas mežā, lai sēņotu un ogotu, bet aizmirst par savu drošību,» atzina Strazdiņa.

«Lai neapmaldītos mežā, negūtu pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus pirms došanās mežā informēt savus piederīgos par to, kurā vietā plānojat sēņot vai ogot, kā arī laiku, kad plānojat atgriezties no meža. Līdztekus, ja iespējams, nedodieties mežā viens pats, kā arī vienmēr līdzi ņemiet uzlādētu mobilo tālruni, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt glābējus,» aicināja VUGD pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu