Latvieši, brauciet savu maksātnespēju pasludināt Lielbritānijā (127)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Lasot avīzes, uzdūros rakstam par privātpersonu bankrota iespējām Anglijā, kurš iespējams viena gada laikā. Kā arī dzirdēju, ka valsts nodeva šādam pasākumam ir vienreizējs maksājums nedaudz vairāk par 50 mārciņām.

Protams, angļiem šī procedūra godu nedara un pārāk daudzi to neizmanto, bet angļiem ir priekšrocība, ka neviens zviedrs uz kredīta adatas viņus neuzsēdināja. Pirms pārdesmit gadiem viendzimuma attiecības arī nevienam godu nedarīja, mūsdienās tas pat ir moderni...

Atšķirībā no Lielbritānijas šeit privātpersonas maksātnespējas process ilgst līdz 7 gadiem un ikmēneša maksājums ir 180 lati. Tā ka Latvijā pagaidām bankrotē tikai tie, kas ir bijuši pietiekami turīgi un laikus tam sagatavojušies.

Lai bankrota procedūru Lielbritānijā varētu veikt, ir jānodzīvo seši mēneši tur un ir jābūt ekonomiski aktīvam iedzīvotājam.

Daudzi, iespējams, man iebildīs, ka bankrotējušas personas statuss Lielbritānijā nebūs saistošs Latvijā. Taču, tā kā esam Eiropas Kopienas dalībvalsts, jebkuras darbības sava civilstāvokļa izmaiņās, kas veiktas citā kopienas dalībvalstī, ir saistošas arī pārējās.

Protams, uzreiz nav jābankrotē, bet šis mehānisms ir ļoti spēcīgs instruments, lai ar kredītiestādi vienotos par kredīta nosacījumu maiņu un daļēju (pārmērīgās daļas) norakstīšanu. Ja man jāvergo tik ilgi, man noteikti būtu izdevīgāk iziet bankrota procedūru Anglijā.

Bankrota procedūru Lielbritānijā ir iecienījuši vācieši, jo tā ir piecas reizes īsāka nekā Vācijā. Bez tam ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji tāpat jau dzīvo Lielbritānijā un ir iespējams savai dzīvei uztaisīt restartu, ja liekas, ka tā ir nogājusi ne tur, kur vajag.

Katrā ziņā es gribētu redzēt mūsu baņķieru sejas izteiksmi, kad tiem atnāktu vēstule no Lielbritānijas maksātnespējas administratora ar paziņojumu par parādnieka maksātnespējas procedūras sākšanu.

Sīkāka informācija: http://www.insolvency.gov.uk/pdfs/guidanceleafletspdf/howtopetition.pdf Ja ir papildu interese, mans epasts ir atvars.anins@inbox.lv

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu