Sods par suņa vešanu pastaigā bez pavadas ir pamatots (151)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

TVNET vakar publicēja kāda lasītāja vēstuli par to, ka par suņu vešanu pastaigā pa Lielajiem kapiem Rīgas pašvaldības policija sodījusi vairākus saimniekus. Policijas pārstāvji norāda, ka šāds sods ir pamatots, jo iespēja sunim izskrieties bez pavadas MK noteikumos paredzēta tikai zaļajā zonā vai mežā, pie kuriem nav pieskaitāmi Lielie kapi Rīgā, jo tā ir parka teritorija.

"Daudzi no mums priecājas par iespēju pastaigāties parkā, kurā suns var brīvi izskrieties. Tam savā ziņā ideāli piemēroti Lielie kapi (Rīga). Tur pastaigājas jaunās māmiņas, auklītes ar bērniem un suņu saimnieki. Patiesi, attiecības starp mums (suņu turētājiem) ir ļoti draudzīgas. Taču ar lielu pārsteigumu saņēmām ziņas, ka kāds tiek sodīts par to, ka suns brīvi skrien pa parku saimnieka pavadībā," citēts TVNET lasītājs.

TVNET sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju, un tās sabiedrisko attiecību pārstāve Inese Tīmane norāda, ka lasītāja likuma normu komentārs (skatīt resursos) ir nepilnīgs: "Ministru kabineta (MK) noteikumu Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai 12.1. punkts paredz pilsētās suni vest pavadā, iespēja sunim izskrieties bez pavadas MK noteikumos paredzēta tikai zaļajā zonā vai mežā, pie kuriem nav pieskaitāmi Lielie kapi Rīgā, jo tā ir parka teritorija."

MK noteikumi paredz vietējai pašvaldībai noteikt vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts. Rīgā šādi ierobežojumi paredzēti Sabiedriskās kārtības noteikumos, kas aizliedz laikā no plkst. 7.00 līdz plkst. 23.00 vest pastaigā suni bez pavadas Rīgas pilsētas apstādījumos.

"Bez lasītāja sniegtās informācijas par labvēlīgi pret brīvā no pavadas skrējienā palaistiem suņiem noskaņotiem vecākiem policija nereti saņem uztrauktu vecāku sniegtu informāciju par bērna satraukšanos no pēkšņi pieskrējuša suņa vai nevēlēšanos kontaktēt bērnu ar dzīvnieku dažādu iemeslu dēļ. Policijas darbinieku rīcība suņu saimnieku un viņu mīluļu kontrolē Lielajos kapos atbilst likuma normām," teic pašvaldības policijas pārstāve.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu