Reliģijas tumšā puse - atdod sludinātājiem 80% algas (561)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/miqul

Šis stāsts būs no manas dzīves, par to, kas notiek tepat Latvijā. Rīgā ir ļoti daudz reliģisko organizāciju, garīgās palīdzības centri, kristiešu organizācijas un tradicionālās baznīcas, kuras saglabājas jau vairākus gadu simtus: katoļu, pareizticīgo un luterāņu.

Kopš 1990. gadu sākuma Rīgā ieplūda daudzas citas "modernās" ticības – Jehovas liecinieki, mormoņi, baptisti, piecdesmitnieki, kas ir sektas, jo neatbilst tradicionālo baznīcu aprakstam. Jāsaka, ka neko sliktu tur nesaskatu, ka cilvēki pievēršas citādākai ticībai, runā par vērtībām, mīlestību, grēkiem, aizkapa dzīvi utt. Tomēr tā laikam šajā pasaulē ir, ka katrai lieta sava melnā puse.

Mana māte ir pārliecināta kristiete jau kopš 1994. gada, kad Rīgā ieradās baptistu sludinātāji, kuri spēja pievērst tūkstošu cilvēku uzmanību jaunai ticībai, pulcējot pilnas zāles un, protams, savācot iespaidīgus naudas līdzekļus. Mātes izvēle nekad neapstājās pie vienas organizācijas, es pat teiktu, ka katra nākamā atšķiras diezgan būtiski.

Sakumā likās - mammai aizraušanās ar reliģiju nāks par labu

Jau gandrīz gadu viņa apmeklē garīgās palīdzības centru, kas atrodas Brīvības ielā, kuras sludinātāji ir ieradušies no Brazīlijas (runā krievu valodā). Viņu misija esot pievērst cilvēkus ticībai, tādējādi palīdzēt (ne materiāli) pārvarēt radušās grūtības. Pāris reizes pati apmeklēju šo vietu, radās iespaids, ka tiešām šī ir tā vieta, kas apzinīgi pilda sludinātās funkcijas: sniedz padomus grūtību pārvarēšanai, aizlūdz utt., neprasot par to neko pretī. Protams, sludinātāji vāca 10. tiesu, ziedojumus, uzsverot, ka jādod ar atvērtu sirdi, t.i., bez piespiešanas.

Ziedo sludinātājiem 80% savas algas

Skaidra lieta, ka viņi (organizācija) pārtiek no cilvēku saziedotām naudām. Tikai šodien tas viss ir pārvērties tik tālu, ka māte atdod savas 80% algas, jo ir iestāstīts, ka Dievam jāatdod viss, nekas nav jāžēlo, tad arī Dievs neko neliegs. No citām valstīm atbrauc cilvēki, kas konferencēs sludina Dievu no savas dzīves, piemēram, kāds uzņēmējs stāsta, ka atdevis pēdējo, pēc mēneša jau bijis miljonārs. Šāda veida sludinājumu tiešām ir ļoti daudz, un cilvēki arī tic.

Vai reliģiskās organizācijas labākais, kam atdot savu naudu?

Šeit nav runa par cilvēku raksturu, ka viņi tik naivi vai kā. Mums katram savas problēmas, kā arī risināšanas ceļi. Gribu pateikt tikai to, ka neesiet pārāk uzticīgi, un, ja vēlaties ziedot 80% savas algas, pārskaitiet to patversmēm, bērnunamiem un slimnīcām!

Anja

Komentāri (561)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu