Plaude: pilsonība jāpiešķir visiem (907)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Latvijā jārada jauna nācija, kuras pārstāvjiem jāpārvalda trīs valodas – latviešu, krievu un angļu," Baltkom radio programmā “Razvorot” paziņojusi kustības “Par cienīgu Latviju” locekle un “Kolonnas” akcionāre Ieva Plaude-Relingere.

Viņa paziņojusi arī, ka atbalsta variantu par pilsonības piešķiršanu visiem valsts iedzīvotājiem.

“Man ir daudz trūkumu, taču drosmes man ir vairāk nekā nepieciešams. Jā, protams, es atbalstu “nulles pilsonības” variantu visiem Latvijas iedzīvotājiem. Otrs mūsu manifesta punkts ir – visu Latvijas iedzīvotāju apvienošana. Es ļoti skaļi teicu par jaunas nācijas izveidošanas nepieciešamību. Katrs tās pārstāvis runātu trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Tautību dalīšana, kas pastāvējusi pēdējos 20 gadus, man ir pilnīgi nepieņemama,” stāsta Plaude.

“Ja mēs paskatīsimies uz Latvijas vēsturi, tad redzēsim, ka nekad nav ņemtas vērā vietējo iedzīvotāju intereses. Mūsu mazās valsts teritorijā vienmēr noritējusi mūsu vareno kaimiņu cīņa,” piebilst Plaude.

Uzņēmēja piebildusi arī, ka valdība varētu labāk aizstāvēt valsts ekonomiskās un nacionālās intereses, nekā to dara pašreiz.

Komentāri (907)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu