Ministrs: LIAA un "Aerodium" konflikts ir lokalizēts (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pašlaik Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas paviljona veidotāju izstādē "World Expo" Šanhajā "Aerodium" konflikts ir lokalizēts, pirmdienas LNT 900 sekundēm pauda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Kampars stāstīja, ka savstarpējos apvainojumus izmeklē atbildīgās tiesībsargājošās iestādes, bet tikmēr konflikts lokalizēts. Valsts no savas puses pilnā apmērā ir nodrošinājusi finansējumu, bet "Aerodium" vēl gatavo dokumentus par Latvijas paviljona nodošanas ekspluatācijā kavēšanās un tāmes sadārdzinājuma iemesliem.

Ministrs nesenās vizītes Ķīnā laikā Šanhajā esot pabijis tikai divas stundas, kuru laikā apskatījis Latvijas paviljonu. Izstādes rīkotāji Kamparam esot pauduši viedokli, ka Latvijas paviljons ir atraktīvākais no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Dienas laikā to apmeklējot tūkstošiem ķīniešu, kuri vismaz trīs stundas stāvot rindā. Arī paviljona arhitektūra esot laba un acīs krītoša.

Kampars šobrīd uzskata, ka Latvijai ir jālepojas ar savu pārstāvniecību "World Expo" izstādē - esot izdarīts labs darbs un īstenota pamanāma ideja.

Kā ziņots, 7.jūnijā LIAAA direktors Andris Ozols paziņoja, ka "Aerodium" iesaistīts valsts līdzekļu izkrāpšanā un nesaskaņas "World Expo 2010" paviljona lietā izmantojis, lai šantažētu LIAA.

Savukārt "Aerodium" vadītājs Ivars Beitāns apgalvoja, ka Ozols publiski izplata melīgu informāciju un tas esot veids, kā noslēpt vēl lielākas problēmas, kas ir saistītas ar Latvijas paviljonu izstādē "World Expo 2010". Pēc Beitāna vārdiem, Ozols pieprasījis kukuli un šai sarunai ir liecinieki. Ozols kategoriski noliedz, ka būtu ņēmis kukuli.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu