Hermanis: Latvijas politiskais baseins ir piečurāts (133)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas politiskais baseins ir stipri piečurāts, bet laucinieki, kas ir vairākumā, vēlēšanās atkal balsos par baseinā čurātājiem, un līdz ar to pie varas nāks Ainārs Šlesers, Andris Šķēle un krievi un sāksies legāla Latvijas valsts demontāža. Šādu pārliecību ceturtdien publicētā intervijā žurnālam "Ir" paudis režisors Alvis Hermanis.

Viņš norādījis, ka, veidojot izrāžu sēriju par latviešiem, "esam atmaskojuši latvieša vājos punktus". "Secinājums - latviešiem visvairāk skādē tas, ka viņi nemitīgi veic divas pilnīgi pretrunīgas darbības un ir pārliecināti par abām šīm darbībām. Viņi var, piemēram, kaunēties par prezidentu, bet tik un tā vienmēr celsies kājās, kad viņš ienāks. "Prāta vētra" citugad var piedalīties [Ventspils mēra Aivara] Lemberga kampaņā, nenest nekādu līdzatbildību par to un būt tautas varoņi. LNT kanāls 15 gadu laikā nav veltījis ne 30 sekunžu latviešu kultūrai, bet var uzražot filmu "Rīgas sargi", kas ir patriotiski pārlādēta. Vai lielais patriots Andris Grūtups, kurš savā laikā piedalījies likumu rakstīšanā, kas radījuši lielu ļaunumu Latvijas tautsaimniecībai. Tā var uzskaitīt bezgalīgi," norādījis režisors.

"Darīt vienlaikus divas darbības, kas ir pretrunā. Par ko tas liecina? Nu tā ir tāda indiāņa daba. Naivums.

Latvieši neredz saistību starp ideālo un reālo pasauli. Nesaprot, ka tās sakabinātas kopā, ka nevar runāt vienu un darīt citu,

uzsvēris režisors.

Viņaprāt, latvietis nav spējīgs ieskatīties notiekošajam tieši acīs un to izvērtēt.

"(..) Latvijas politiskais baseins ir stipri piečurāts. Zinām cilvēkus, kuri čurā gadiem ilgi, bet, tā kā viņiem visiem ir peldbikses, prokuratūra netiek klāt. Nevar pieķert, ka tieši viņi čurājuši. Tas, ka ūdens dzeltens, ir redzams. Bet cilvēkiem laikam patīk peldēties dzeltenā ūdenī. Tāpēc tie, kuri par viņiem atkal un atkal vēlēs, - viņi ir imūni pret piečurātu ūdeni," klāstījis mākslinieks.

"To jau pēc statistikas var redzēt: izglītotie latvieši Rīgā balsos par "Vienotību". Latviešu pensionāri - par "Tēvzemi" [Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK]. Laucinieki - par visiem tiem baseinā čurātājiem, viņi ir vairākumā, līdz ar to ir saprotams, ka 2.oktobrī pie varas būs Šlesers, Šķēle un krievi. Sāksies legāla Latvijas valsts demontāža," vēl piebildis Hermanis.

Viņaprāt, "to, ka latviešu lielākais vairums iet zem nosaukuma "muļķi", jau pierādīja parakstu vākšana referendumam par Saeimas atlaišanu - nepietika balsu. Tādā ziņā

sanāk, ka mūsējie (par mūsējiem es saucu cilvēkus, kuri gribētu dzīvot pilsoniskā sabiedrībā) - mēs esam vairākuma ķīlnieki.
Komentāri (133)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu