Pabriks: atklātība nav veicinājusi demokrātijas attīstību (183)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī ir aizsardzības ministra Arta Pabrika paraugstunda par demokrātiju un politiku jeb kurā skolā mācījies mūsu ministrs? Pabriks uzskata WikiLeaks darbības par noziegumu, taču, viņaprāt, tam nevajadzētu ietekmēt Zatlera vizītes norisi Krievijā. Toties publiskotās sarakstes vēlreiz apliecinot, ka atklātība ir demokrātijas attīstības ienaidnieks.

"Lai gadījumi neatkārtotos" vai "lai atklātība neatkārtotos"?

7.decembra vakarā LTV raidījumā "100.pants" aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība") pauda, ka pārrunājis WikiLeaks "gadījumu" ar dažādu valstu vēstniekiem, kuri pauduši satraukumu par informācijas noplūdēm. "Neviens nevar garantēt, ka tas neatkārtosies.

Taču atklātība nekad nav veicinājusi lēmumu pieņemšanu vai demokrātijas attīstību, tādēļ jādara viss iespējamais, lai šādi gadījumi neatkārtotos,

sacīja ministrs.

Patlaban Aizsardzības ministrija analizējot publiskotos dokumentus, lai izvērtētu un konstatētu, vai kādai no minētajām personām nav nepieciešama aizsardzība.

Neviens nezina labāk par mani - kas ir demokrātija!

Vienas dienas laikā aizsardzības ministrs paspēja vairākkārtīgi pārsteigt. Pirms 7.decembra valdības sēdes Artis Pabriks žurnālistiem uzsvēra, ka šādas informācijas publiskošana ir ļoti bezatbildīga un

vai nu šie cilvēki spēlē uz naudu dzeltenajai presei, vai nu nav mācījušies politoloģiju un nezina, kas ir demokrātija.

Valstis, kuras pamet Afganistānu, rīkojas bezatbildīgi

Savukārt pievēršoties jautājumam, vai Latvija turpinās pildīt misiju Afganistānā līdz 2014.gadam, Pabriks konkrēti nevēlējās atbildēt, vien atzīmēja, ka valstis, kuras pamet Afganistānu, rīkojas bezatbildīgi. "Nebūs viegli nodot vadību afgāņu rokās, jo valsts aparāts ir diezgan nesakārtots. Taču kādam tas ir jādara. Turklāt Latvijai jārūpējas par saviem pilsoņiem, lai Afganistānas problēmas šeit neparādītos. Pildot šo misiju, nostiprinām arī attiecības ar NATO, kas saskaņā ar [Vašingtonas līguma] 5.pantu nepieciešamības gadījumā Latvijai palīdzēs," piebilda Pabriks.

Atgādināsim, ka šī gada maijā ASV prezidents 2011.gada jūliju nosauca par laiku, kad ASV sāks izvest karavīrus no Afganistānas. Savukārt šodien, 7.decembrī, Lielbritānijas premjers paziņoja, ka arī britu karavīri visticamāk nākamgad tiks izvesti no konfliktu mocītās valsts.

Jau ziņojām, NATO un ASV izstrādājušas plānus Baltijas valstu aizsardzībai pret Krieviju, liecina tīmekļa vietnes "WikiLeaks" atklātībai nodotie Savienoto Valstu diplomātiskās sarakstes dokumenti. Pabriks iepriekš bija izvairīgs par NATO un ASV izstrādāta plāna esamību Baltijas valstu militārajai aizsardzībai pret Krieviju.

Komentāri (183)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu