Zīle: Latvija varētu izsolē pārdot Šleseru (537)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas valstij būtu jāapsver iespēja izsolē ar lejupejošu soli pārdot Aināru Šleseru bagātiem investoriem biznesa projektu izstrādei, reaģējot uz šodien pausto Šlesera ideju par miljonu tirgot Latvijas pilsonību, norāda Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

"Šlesera kunga kūsājošais optimisms un spēja uzburt aizvien fantastiskākas Latvijas attīstības ainas nu ir sasnieguši apogeju. Droši vien Latvijas valstij būtu jāapsver iespēja izsolē ar lejupejošu soli pārdot Šlesera kungu bagātiem investoriem biznesa projektu izstrādei," LPP/LC priekšsēdētāja Aināra Šlesera šā rīta paziņojumu par Latvijas pilsonības pārdošanu ironiski komentēja TB/LNNK priekšsēdētājs Zīle.

"Taču, nopietni runājot,

LPP priekšsēdētāja paziņojums ir cinisks un nopietna politiķa necienīgs. Eiropā jebkuru politisko uzskatu pārstāvjiem šāda ideja šķistu absurda un nepieņemama kaut vai no Eiropas kopējo interešu viedokļa vien.

Jo ko tad pēc būtības piedāvā tirgot Šlesera kungs - ērtu ES pilsonības iegūšanas iespēju liela mēroga neskaidras izcelsmes naudas turētājiem, kuri citādā veidā to iegūt nevarētu," atzina Zīle.

Grauj pašcieņu

Viņš arī uzsver, ka Šlesera kungs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas politiķiem un Eiropas Parlamentā pārstāvētas partijas priekšsēdētājs, tāpēc viņa paziņojums grauj Latvijas pašcieņu un starptautisko prestižu.

"Pasaulē ir lietas, kuras ir pārdodamas un kuras nav. Pilsonība kā viens no valsts pamatelementiem tāda noteikti nav," norāda Zīle.

Komentāri (537)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu