LTV skatītājiem būs grūti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāku vadošo žurnālistu aiziešana no Latvijas televīzijas (LTV) ļoti negatīvi ietekmēs turpmāko TV darbu. Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne ssarunā ar portālu TVNET vērsa uzmanību, ka jau tagad LTV programma ir diezgan tukša un tajā ir aizvien mazāk žurnālistikas.

Viņa piekrita, ka ātrā laikā ir ļoti grūti atrast aizvietotājiem tiem žurnālistiem, kuri iepriekš ilgus gadus strādāja televīzijā, bet tagad nolēmuši sadarbību ar LTV vairs neturpināt.

Jaunu žurnālistu atrašana un esošo izaudzināšana līdz profesionāļu līmenim prasa laiku.

Rožukalnei gribas ticēt, ka LTV vadībai ir projekti un plāni par televīzijas attīstību. Taču ir skaidrs, ka to īstenošanai var pietrūkt darbinieku. Viņa sliecās piekrist apgalvojumam, ka

televīziju turpmāk gaida grūtas dienas.

Pēc viņas domām, visgrūtāk būs skatītājiem, kuri vēlas LTV ēterā redzēt sabiedriskās televīzijas veidotos raidījumus un notikumu atspoguļojumus.

Savukārt LTV darbiniekiem jau ilgāku laiku neesot bijis viegli.

Grūti būs arī LTV vadībai

Tāpat mediju eksperte uzskata, ka tuvākajā laikā grūti būs arī LTV vadībai. Tai esot jāizvērtē, kāpēc šie žurnālisti pametu televīziju.

Lai arī vairākiem kā iemesls ticis minēts nepietiekamais atalgojums, tomēr viņa norādīja, ka LTV darbinieku algas esot diezgan augstas, salīdzinot ar citiem medijiem. Pārāk maza alga ir publiski vieglāk saprotamais iemesls, kāpēc mainīt darbu.

Vajadzīgas izaugsmes iespējas

Taču paralēli algas lielumam darbiniekiem rūp arī profesionālā attīstība un izaugsmes iespējas. LTV šīs lietas klibojušas. Darbinieki neesot jutušies ilgtermiņā stabili. Viņi strādājuši no viena īstermiņa projekta līdz otram.

Tādējādi, ja viņi atrod kādu drošāku un stabilāku darba vietu, loģiski, ka dod priekšroku tai.

LTV vadībai jārisina gan īstermiņa problēmas, atrodot aizgājušo žurnālistu aizvietotājus, kā arī ilgtermiņa sarežģījumi, lai televīzijā vienreiz beigtos problēmas ar darbiniekiem un kvalitāti.

Kots neuzskata, ka kritusies LTV saturiskā kvalitāte

Pagājušajā nedēļā portāls TVNET ar LTV vadītāju Edgaru Kotu vienojās par intervijas laiku šonedēļ, taču

dažas stundas pirms intervijas sākumā tā tika atteikta,

aizbildinoties, ka patlaban notikumi ir procesā un saruna nebūšot auglīga.

Pagājušajā nedēļā viņš sarunā ar TVNET pauda viedokli, ka LTV saturiskā kvalitāte nav kritusies. Plašāku informāciju par jaunā LTV Ziņu dienesta vadītāja izvēles kārtību viņš solīja sniegt šīs nedēļas otrajā pusē.

Runājot par vairāku pazīstamu televīzijas darbinieku zaudēšanu tikai dažu mēnešu laikā, Kota balsī nebija jūtams satraukums. Viņš mierīgi norādīja, ka uz esošā budžeta bāzes tiks meklēts jauns autors, kurš varētu vadīt Jāņa Dombura un Kārļa Streipa tipa diskusiju raidījumus.

Uz jautājumu, vai būtu gatavs atstāt savu amatu un dot vietu kādam citam, ja parādītos kāds labāks LTV vadītāja pretendents, Kots atbildēja apstiprinoši.

Izskanējušo informāciju, ka pagājušās ceturtdienas pēcpusdienā pie viņa kabineta durvīm ieradies kāds iereibis televīzijas elektriķis ar motorzāģi, draudot izrēķināties ar LTV šefu, viņš dēvēja par pasaku.

Portāls TVNET jau ziņojis, ka pēdējā laikā LTV pametuši vairāki zināmi un profesionāli žurnālisti. Viņu vidū ir Domburs, Streips Ilze Nagla un Mareks Gailītis.

Vakar LTV ģenerāldirektors Edgars Kots nāca klajā ar interesantu paziņojumu - ja bijušais raidījuma "Skats no malas" vadītājs Kārlis Streips atzīs savu huligānismu ēterā, tad LTV būtu gatava viņu ņemt atpakaļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu